autor » Lucy Taylor
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Lucy Taylor

pohlaví: žena

Život: * 30.11.1951

Národnost: americká

odkazy: 1x [web], 1x [wikipedie], 14x [info], 3x [rozhovor]

Lucy Taylor je spisovatelkou z povolání. Její horory byly zařazeny do antologií Little Deaths, Hotter Blood 4, Northern Frights, Bizarre Dream, The Mammoth Book of Erotic Horror a dalších. Mezi její povídkové sbírky patří Close to the Bone, The Fesh Artist a Unnatural Act and Other Stories. Nedávno vydala román The Safety of Unknown Cities.

Z Floridy se přestěhovala do Colorada, kde žije v horách poblíž Boulderu s pěti svými kočkami.

Zdroj: Databáze knih (https://www.databazeknih.cz)


Lucy Taylor je americkou autorkou románů a povídek, které byly vydány v samostatných sbírkách i antologiích. Její povídky se objevily v antologiích jako Fright Mare (povídka Dead Messengers), Into Painfreak (povídka He Who Whispers the Dead Back to Life) nebo Peel Back the Skin (povídka Moth Frenzy). Na stránkách Tor.com poprvé v roce 2017 publikovala povídku Sweetlings (Zlatíčka).

Lucyiny sbírky povídek Close to the Bone (1993) a The Flesh Artist (1994) získaly nominace na cenu Brama Stokera. Její první román The Safety of Unknown Cities, který vyšel v roce 1995, získal cenu Brama Stokera za nejlepší autorskou prvotinu. Obdržel také International Horror Guild Award za nejlepší prvotinu a Deathrealm Award za nejlepší román.

Lucy Taylor žije kdesi v poušti za Santa Fe v Novém Mexiku.

Zdroj: Nakladatelství Golden Dog (https://www.goldendog.cz)



WebArchiv - archiv českého webu