autor » Elizabeth Haydon
Oblíbenost autora: v Top10 u 1 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Elizabeth Haydon

pohlaví: žena

Život: * 01.01.1965

Národnost: americká

odkazy: 5x [info]

O této autorce, která má na své kontě zatím 5 románů (rok 2003) není k sehnání mnoho informací. Nu což, však se také dočkáme. Pracuje jako editorka v oblasti vzdělávací literatury. Mimojiné je dokonalou harfistkou, vícehlasou zpěvačkou, sběratelkou. Velice ji baví antropologie a lidové umění (folklorní). V současné době žije na východním pobřeží USA. kontakt: elizabethhaydon@hotmail.com

_____________­________________________­_________

Elizabeth Haydon začala psát již ve čtvrté třídě. Jednou z možností, jak se ve škole zhostit úkolu z dějepisu, bylo napsat hru, a tak spolu se svými přáteli předvedli její výtvor pod názvem „The Clue in the Diary“. Tehdy se jí psaní stalo snem – později je na vysoké škole i vystudovala, ale nevěřila, že by s jím byla schopna živit.

Jako dítě četla C.S.Lewise a když byla starší tak i J.R.R. Tolkiena, na vysoké četla další fantasy, ale později s tímto žánrem ztratila kontakt. Když se však v roce 1994, když pracovala v oboru vzdělávací literatury, setkala na konferenci American Library Association v New Orleansu se svým rádcem a přítelem redaktorem, ten ji požádal, aby pro něj napsala fantasy přesahující do ostatních žánrů. Tato práce měla mimo jiné obsahovat některé ze zájmů, jež spolu sdíleli: středověkou hudbu, dějiny, antropologii a bylinkářství. Popíjeli spolu dixie blackened voodoos a Elizabeth zpočátku váhala – měla pocit, že měl její přítel již trochu upito a svůj návrh nemyslel zcela vážně. Když se nakonec ujistila, že o to skutečně stojí, zrodila se „Symfonie věků“. Tato sága si vydobyla četná ocenění a stala se národním bestsellerem.

Haydon zatím napsala osm románů (včetně zmíněné ságy) a několik povídek.



WebArchiv - archiv českého webu