autor » Loren L. Coleman
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Loren L. Coleman

pohlaví: muž

Život: * 00.00.1947

Národnost: americká

odkazy: 4x [info], 1x [web]

Američan, spisovatel a herní designér, narodil se v Longview ve státě Washington, vystudoval matematiku a výpočetní techniku, následovalo šest let služby v americkém vojenském námořnictvu. Do fantastiky vstoupil povídkou Notes to an Historian (1996) v antologii Buried Treasures, která vznikla shrnutím povídek prodaných do časopisů Pulphouse a po ukončení jeho činnosti nevydaných.
Pro herní společnost FASA začal psát romány ze světa Battletechu, v němž je popsán boj obřích strojů budoucnosti řízených lidskou posádkou. S romány ze série Dark Age vstoupil do obdobného světa herní společnosti WizKids, která spravuje univerzum her MechWarrior. Světům Battletechu a MechWarrioru se věnuje i coby herní designér a autor manuálů a příruček. V tomto směru pracoval i na hrách AD&D Earthdown a Underground. Nezůstal však pouze u stolních her, podílel se i na vývoji řady počítačových titulů, ať už ze série MechWarrior či samostatných Formula Gun nebo Alien Prey.
Mezi další cykly do kterých románově přispěl patří Magic: The Gathering, Crimson Skies, Star Trek či Conan a jeho věk. (Vlčí krev)



WebArchiv - archiv českého webu