autor » Jana Dvořáčková
foto autora

Jana Dvořáčková

pohlaví: žena

Život: * 08.09.1979

Národnost: česká

odkazy: 2x [info], 1x [web], 2x [e-povidka]

Narodila se v Havlíčkově Brodě (rodiče pocházejí z Vysočiny), ale od dvou let žije v Příbrami, kam rodinu zavály pracovní příležitosti.

Od roku 2003 nepravidelně obtěžuje literární soutěže. Publikované výsledky se dostavily záhy, publikovatelné až v roce 2008 (ještě v Ikarii). Její povídky se objevily například v časopisech Ikarie, XB1 a Pevnost, ve sbírkách povídek Černé sny a Technokouzla a mimo ně i v některých dalších z pravidelných literárních soutěží: O loutnu barda Marigolda, Zlatá zebra, Rytiny. A v rozhlasových zpracováních.

Jana vystudovala obchodně zaměřenou střední školu. Přes deset let pracuje ve firmách zaměstnávajících zdravotně postižené. Je členkou příbramské odbočky SONS, kde černo-humorně laděnými články o životě slabozraké, přispívá do tamního občasníku.

Občasná alergie na práci se projevuje touhou dát výpověď a věnovat se psaní ve stylu chudoby a rozervanosti předchůdců spisovatelů, a přesvědčením, že by jí to třeba také pomohlo v rozvoji duševním a řemeslném. Krom fantastiky píše i poezii, takže je jasné, kde se ty touhy asi berou. S poezií kdysi dávno dvakrát za sebou vyhrála literární soutěž pořádanou Mensou ČR. Také se objevila ve sbírkách básní Občanského sdružení Vzdorospolek.

V současné době dopisuje několik povídek najednou, pracuje na dvou SF románech (také najednou). A doufá, že případné šílenství přijde postupně.



WebArchiv - archiv českého webu