autor » George Ernest Rochester
foto autora
10 nejlépe hodnocených
Dosud žádné dílo nebylo hodnoceno

George Ernest Rochester

pohlaví: muž

Život: * 17.12.1898 † 23.03.1966

Národnost: anglická

odkazy: 6x [info], 1x [životopis]

George Rochester se narodil 17. prosince 1898 v northum­berlandské pobřežní vesnici Alnmouth. Jeho otec byl správcem místního golfového klubu. George byl v mládí vášnivým čtenářem, který si oblíbil autory jako Gunby Hadath a Talbot Baines Reed. V roce 1918 vstoupil do Královského leteckého sboru a v srpnu 1918 byl poslán do Xaffervilliers ve Francii. Ještě téhož měsíce byl jeho bombardér Handley Page sestřelen, ale měl štěstí, že při havárii unikl vážnému zranění. Poté, co byl Rochester zajat, byl poslán do různých zajateckých táborů a skončil v Landshutu – paradoxně na stejném místě, kde byl držen W. E. Johns, jeho pozdější největší rival v žánru letecké literatury (série románů o Bigglesovi). Rochester byl vězněn až do příměří a v srpnu 1921 vystoupil z R.A.F..

S literaturou se poprvé setkal, když si vydělával na živobytí jako golfový nosič. Jeho povídku nazvanou „The Funk“ přijal Geoffrey Pocklington, redaktor slavných „Boy's Own Paper“. Povzbuzen tímto úspěchem se Rochester pustil do psaní delší povídky. Byla to povídka „Flying Beetle (Létající brouk)“, kterou Pocklington přijal a ilustroval H. L. Shindler. Postava Harryho Daviese, který byl „Létajícím broukem“, se ukázala být nesmírně populární a Rochester zjistil, že má vlohy pro psaní o létání a že veřejnost (zejména čtenáři „B.O.P.“) má chuť je číst. Následovala celá záplava příběhů pro povídkové noviny a časopisy. Jeho první dílo v knižní podobě však vyšlo až v květnu 1933. Později, v roce 1936, podnikla společnost John Hamilton Ltd. bezprecedentní krok a vydala 16 jeho knih v jednom roce!

Během 2. světové války vstoupil Rochester do R.A.F.V.R. a sloužil až do roku 1944, kdy byl ze zdravotních důvodů vyřazen. Po válce pokračoval ve své rozsáhlé tvorbě a psal pro nakladatelství Hutchinson i Lutterworth Press. Jeho tvorba vzkvétala také pod mnoha různými pseudonymy, například Elizabeth Kent, Hester Roche a Alison Frazer.

George E. Rochester zemřel 23. března 1966 ve věku 68 let. Zůstaly po něm dvě dcery.

Zdroj: http://georgerochester.blogspot.com/

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)



WebArchiv - archiv českého webu