autor » Arsen Revazov
Oblíbenost autora: v Top10 u 1 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Arsen Revazov

pohlaví: muž

Život: * 12.12.1966

Národnost: ruská

odkazy: 2x [info], 1x [wikipedie]

Arsen Revazov je známým autorem blogů a postů na ruskojazyčném internetu a vlastníkem úspěšné PR agentury, který se narodil v Moskvě 12. 12. 1966. Do literatury vstoupil v roce 2005 vydáním románové prvotiny Osamocení 12, která se v Rusku stala bestsellerem a vyvolala značný poprask.
Arsen Revazov je absolventem Třetí moskevské lékařské fakulty, doktorem medicíny a psychologie. V roce 1989 emigroval do Izraele, ale po několika letech se zklamaně vrátil zpět do Ruska.
V roce 1995 se začal Revazov v Moskvě prosazovat v reklamním byznysu, v roce 1999 založil vlastní internetovou PR agenturu System.ru a stal se jedním ze zakladatelů Internet Media House Russia – společnosti, která se specializuje na zprostředkování prodeje reklamního času a prostoru v médiích.
Ruská kritika Revazovův román ostře odsoudila jako bezduché napodobování pokleslých západních bestsellerů, čtenářský úspěch však jeho odvážné propojení principů užívaných Murakamim či Umbertem Ecem a ruských literárních tradic bohatě ospravedlnil. Pro čtenáře je tento literární novotvar autorem nazvaný přízračně „román-fusion" příležitostí proniknout do mnohdy ne zcela lehce přístupného světa současné ruské společnosti, myšlení a kultury. (Daemon.cz)



WebArchiv - archiv českého webu