autor » Jack Lance
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Jack Lance

je pseudonym, pravé jméno je Ron Puyn

Život: * 05.01.1967

Národnost: nizozemská

odkazy: 1x [web]

Jack Lance (1967) je literárním pseudonymem nizozemského spisovatele a bývalého novináře Rona Puyna, který ve své vlasti vydal již několik románů i povídkových sbírek s neobyčejným čtenářským ohlasem. Díky hororově mysterióznímu zaměření jeho próz ho kritika často nazývá „holandským Stephenem Kingem". Pyrofobie čtenáře přesvědčí, že je to označení naprosto zasloužené.

Česky také vyšla jeho kniha De Hellevanger (2004, č. Temná hra paměti), která by podle anotace, také mohla (ale nemusela) patřit do žánru:
Napínavý psychologický thriller s dotekem fantaskna a detektivní zápletkou pracuje s motivem ztráty paměti, která vede mladou ženu k nebezpečnému pátrání po dramatických událostech uplynulých několika týdnů.
Rachel Saundersová prožívá jednu z nejhorších životních nočních můr. Neví, kde se vzala ošklivě zraněná sama uprostřed temné Skotské vysočiny. Rachel je však statečná mladá žena a tak se svým obavám a strachu postaví odvážným hledáním jednotlivých částí ztracené mozaiky, aby objevovala stále děsivější kousky pravdy. Vynořuje se tak tragická událost úmrtí Racheliny nejlepší přítelkyně Jenny, ale tato záležitost v hledaných vzpomínkách Rachel stále nějak nesedí. Navíc si nemůže ze svých představ vymazat hororovou postavu démona s vlčí hlavou a netopýřími křídly. Návrat zpět ke vzpomínkám je zdlouhavý, bolestivý a vyústí v šokující pointu.



WebArchiv - archiv českého webu