autor » Ilona Andrews
Oblíbenost autora: v Top10 u 5 registrovaných
foto autora

Ilona Andrews

je pseudonym, pod kterým publikuje Andrew Gordon; Ilona Gordon

Národnost: americká

odkazy: 1x [web], 3x [wikipedie], 9x [rozhovor], 22x [info]

Ačkoliv se Ilona Andrews (1976, 1970) jeví na první pohled jako čistě ženské jméno, ve skutečnosti se za tímto pseudonymem skrývá manželská i autorská dvojice Ilona a Andrew Gordonovi. Ilona se narodila ještě v Sovětském svazu a do Spojených států se dostala jako teenagerka. Andrew je oproti tomu rodilý Američan, který sloužil v námořnictvu a později i v armádě. Ovšem zvěsti o tom, že on byl elitním americkým špionem s povolením zabíjet a ona tajemnou ruskou agentkou, která ho nakonec svedla, jsou zlomyslnou fabulací jejich literární konkurence. Kterou ovšem s velkou chutí šíří sama autorská dvojice. Ve skutečnosti se poznali až na univerzitě, kde Ilona studovala biochemii a Andrew jí začal pomáhat s psaním první knihy. V současnosti žije tato sympatická dvojice v Oregonu společně se dvěma dětmi, třemi psy a kočkou.
Do žánru městské fantasy vstoupila Ilona Andrews románem Magie mrtvých (Magic Bites 2007). V něm se poprvé na scéně objevila Kate Daniels, která se jako žoldačka nechává najímat k řešení různých problémů souvisejících s nadpřirozenými bytostmi. Těch je ve světě, který prodělal jakousi magickou apokalypsu, víc než dost… Román čtenáři přijali velmi příznivě, takže se autoři mohli pustit o dalšího psaní. Cyklus má již několik knih, vedle již zmiňované Magie mrtvých je to ještě například Magic Burns (2008), Magic Strikes (2009), Magic Bleeds (2010) a Magic Slays (2011).
Od roku 2009 toto autorské duo píše další sérii s paranormálními motivy nazvanou The Edge, která je na rozdíl od Kate Daniels pojata v poněkud romantičtějším duchu. (Daemon.cz)



WebArchiv - archiv českého webu