autor » Michael J. Sullivan
Oblíbenost autora: v Top10 u 1 registrovaných
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Michael J. Sullivan

pohlaví: muž

Život: * 17.09.1961

Národnost: americká

odkazy: 6x [info], 1x [wikipedie], 1x [blog], 1x [web], 5x [rozhovor]

Americký spisovatel fantasy Michael J(ames) Sullivan se narodil 17. září 1961 v Detroitu. Psaní se začal věnovat už v dětském věku, mimo jiné pod vlivem četby Pána prstenů. Ještě před nástupem na střední školu sepsal sedm románů, ale vážněji se literární tvorbě začal věnovat až od roku 1985. V násle­dujících deseti letech vytvořil dalších šest románů různých žánrů, ovšem ani jeden z nich se mu nepodařilo publikovat a psaní se na dlouhou dobu věnovat přestal. Místo toho se začal živit jako komerční grafik a ilustrátor, v roce 1996 založil vlastní reklamní agenturu a v této práci pokračoval až do roku 2005.
Ke spisovatelskému řemeslu se vrátil s novým odhodláním až poté, co díky předčítání své dyslektické dceři a jejich společné zálibě v sérii knih o Harry Potterovi dostal chuť vytvořit něco „čistě pro zábavu". Výsledkem je šestidílný cyklus Dobrodružství Riyria, jehož je román The Crown Conspiracy (2008, Královské spiknutí) úvodním svazkem. V těsném sledu následovala víceméně volná pokračování Avempartha (2009), Nyphron Rising (2009), The Emerald Storm (2010), Wintertide (2010) a Percepliquis (2012).
I když série původně vycházela pouze v malém nezávislém nakladatelství, získala si u čtenářů fantasy překvapivou popularitu. Po prodeji zahraničních práv do několika zemí uzavřel autor smlouvu s významným nakladatelstvím Orbit. (Daemon.cz)



WebArchiv - archiv českého webu