autor » Adam Blade
foto_autora

Adam Blade se narodil v anglickém Kentu, jeho rodiče byli učitelé dějepisu a amatérští umělci. Vyrůstal obklopen otcovými kresbami slavných historických bitev, což ovlivnilo jeho představivost na celý život. Byl také fascinován starodávným mečem a štítem, které visely v otcově kanceláři.
Jako chlapec trávil dny sněním o svém vlastním meči a štítu. Nakonec vytvořil postavu Toma – chlapce, který se stane nejodvážnějším bojovníkem. Tak se zrodil nápad na Beast Quest.

Když Adam dospěl a rozhodl se stát spisovatelem, nevěděl, o čem psát – dokud si nevzpomněl na starý meč a štít a také na smyšleného chlapce, kterého vymyslel jako dítě. Rozhodl se tedy Toma oživit a vyslat ho na dobrodružnou výpravu, na níž se toužil jako malý vydat… A stále touží, přestože vyrostl.
Když zrovna nepíše sérii Beast Quest, rád navštěvuje muzea a dějiště středověkých bitev. Mezi jeho největší záliby patří šerm a fotbal. Spoustu času také tráví pobíháním okolo svých dvou zvířecích mazlíčků – tarantule Ziggy a opice Omara. Tito malí darebáci se stali inspirací pro první dva netvory, kterým čelí Tom na své výpravě – Arachnidovi a Drápovi.
Je smutné, že Adam nemá svého vlastního ohnivého draka nebo kentaura. Vážně by si je totiž přál!

Pseudonym používaný nakladatelstvím, pod kterým píše mnoho autorů:
Cherith Baldry, Karen Ball, Thea Bennett, Jan Burchett, Stephen Chambers, Stephen Cole, Lucy Courtenay, Tom Easton (UK), Michael Ford, Elizabeth Galloway, Troon Harrison, Allan Frewin Jones, Tabitha Jones, Conrad Mason, James Noble, Gillian Philip, Ellen Renner, J. N. Richards, Jasmine Richards, Brandon Robshaw, Benjamin Scott, Sara Vogler, Edward Willett



WebArchiv - archiv českého webu