autor » Kalayna Price
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Kalayna Price

pohlaví: žena

Život: * 23.02.1982

Národnost: americká

odkazy: 1x [web], 1x [životopis], 1x [wikipedie], 19x [info], 8x [rozhovor]

Americká spisovatelka Kalayna Price se narodila v městě Columbia v Jižní Karolíně, kde vystudovala střední školu a v roce 2005 promovala na tamní univerzitě v oboru studiové tvorby a malby.
Kalayna byla už od dětství snílkem. V deseti letech vyrabovala otcovu knihovnu s fantasy romány a tehdy se také zamilovala do hrdinské fantasy plné mýtických ras. Více ji to ovšem táhlo ke stvořením potulujícím se nocí.
Dnes je Kalayna autorkou dvou temných urban fantasy sérií. První z nich, série Haven, vypráví o Kitě Nekai, kočičí kožoměnce, kterou na útěku od jejího klanu proměnili v upírku a ona o to více zabředla do politiky nadpřirozeného světa.
Druhá série o Alex Craftové představuje čtenářům nájemné „magické" očko, soukromou vyšetřovatelku s nadpřirozenou schopností mluvit s mrtvými, která pomáhá policii v městě Nekros řešit kriminální případy a má věčně hluboko do kapsy. V honbě za nebezpečným zabijákem jí sekunduje sama Smrt v podobě sexy a svůdného muže a tajuplný policista, který také skrývá nejedno tajemství.
Inspiraci ke svým příběhům čerpá Kalayna ze světa kolem ní, svého studia starodávných mytologií a četby klasického folkloru. V jejích příbězích nenajdeme jen prvky fantasy, ale také zdravou porci akce, špetku romance, kapku hrůzy, ždibet humoru a řádnou dávku tajemství a záhad.
Její romány byly přeloženy do několika světových jazyků a jsou k dostání (či velmi brzy budou) nejen v USA a nyní v České republice, ale také v Británii, Austrálii, na Novém Zélandu, ve Francii, Polsku, Rusku a Německu.
Když nepíše, čte jak pro osobní potěšení, tak pro výzkum na další román, případně ji najdeme v jejím ateliéru u malířského plátna, venku s kamerou či fotoaparátem, nebo kdekoli, kde to jde, s obručemi na hula-hoop. Ano, čtete správně. Kalayna považuje tanec s obručemi hoop za to nejlepší cvičení na planetě a po večerech si obruče i zapálí.



WebArchiv - archiv českého webu