autor » Kass Morgan
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Kass Morgan

je pseudonym, pravé jméno je Mallory A. Kass

Život: * 21.07.1984

Národnost: americká

odkazy: 22x [info], 4x [wikipedie], 2x [rozhovor]

Kass Morgan je pseudonym americké spisovatelky Mallory Kass. Po studiích angličtiny, historie na Brownské a literatury na Oxfordské univerzitě se kromě své práce editorky začala plně věnovat psaní. Vybrala si žánr dystopické sci-fi pro young adult čtenáře a dobře udělala.

Největšího úspěchu dosáhla Kass Morganová sérií Prvních 100 (The 100, 2013), podle jejíhož stejnojmenného prvního dílu byl také natočen televizní seriál. A to dokonce ještě před knižním vydáním předlohy.

Příběh o stočlenné skupině mladých delikventů, které společnost, žijící od ničivé nukleární války na vesmírných lodích, vyšle zpět na planetu Zemi, aby ji znovu kolonizovali, se dočkal také dalšího pokračování. Druhý díl série s názvem 21. den (2015) se odehrává již na Zemi, a to 21 dní od přistání. Skupina zde však musí čelit neznámému nepříteli. Vydrží všichni pohromadě? A přežijí vůbec?

Kass Morganová také spolupracovala s Danielle Paige na čarodějnickém young adult románu Vrány (2021).

V současné době žije Kass Morganová v newyorském Brooklynu, kde ve svém bytě, obklopena hromadou sci-fi a viktoriánských románů, nejraději čte. Když chce psát, jde do kavárny, kde jsou povoleny notebooky.

Zdroj: Knihy Dobrovský (https://www.knihydobrovsky.cz)



WebArchiv - archiv českého webu