autor » Ergall
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Ergall

je pseudonym, pod kterým publikuje Tomáš Crlík

Národnost: česká

odkazy: 1x [web]

Ergall přišel na tento svět v roce 1984, jako dítě se stěhuje s rodinou do malebného prostředí Vysočiny. Vyrůstá obklopen přírodou i surovostí tohoto kraje. Vystudoval střední průmyslovou školu.

Po sérii náhod i nehod se dostane k myšlence napsat příběh. Vpřed ho žene jediné: co se děje se světem, tím pádem i s přírodou kolem něho. Vše začíná v období hospodářské krize, kvůli tomu opakovaně přichází o práci, pak je několik let nezaměstnaný. O to usilovněji pracuje na rukopisu, úspěch se po téměř čtyřech letech práce dostaví. Posílá rukopis do literární agentury, po několika měsících přichází nabídka na smlouvu o agenturním zastupování.

Rukopis je nabízen nakladatelům více než přes rok, několikrát je již smlouva s nakladatelem na dosah ruky, ale nakonec i oni odmítnou, jako všichni oslovení. Od literární agentury se dozvídá odpověď, proč je pokaždé odmítnut. Oslovení nechtějí riskovat vydání příběhu, který přichází s něčím novým (nevyzkoušeným), neznámého autora.

To ale nebyl důvod, proč by první a jediný rukopis, který kdy Ergall napsal, nespatřil světlo světa. V té době již zaměstnán vkládá vlastní kapitál. Vydává Galgada – příběh strážce Země na vlastní náklady.



WebArchiv - archiv českého webu