autor » Paul Tremblay
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Paul Tremblay

pohlaví: muž

Život: * 30.06.1971

Národnost: USA

odkazy: 26x [info], 5x [rozhovor], 1x [web], 3x [wikipedie]

Paul G. Tremblay sa narodil v coloradskej Aurore a vyrastal v štáte Massachusetts. Roku 1995 získal na Vermontskej univerzite doktorát z matematiky a pôsobí ako jej profesor. Žije v Bostone s manželkou a dvoma deťmi. Tremblay sa venuje žánrom hororu, fantazijnej literatúry a vedeckej fantastiky. Je autorom ôsmich kníh a zbierky poviedok. Jeho články a krátke prózy sa zjavujú v Los Angeles Times a v mnohých výročných antológiách najlepších literárnych diel. Dvakrát bol nominovaný na Cenu Brama Stokera.

zdroj: http://www.bux.sk/


Paul G. Tremblay sa narodil 30.06.1971 v Aurore (Colorado, USA). V roku 1995 získal magisterský titul z matematiky, po ukončení štúdia vyučoval matematiku na súkromnej strednej škole v Bostone. V súšasnosti žije s manželkou a dvoma deťmi v Bostone.

Paul G. Tremblay je americký spisovateľ, ktorý sa venuje žánru sci-fi, fantasy a horor. Bol dvakrát nominovaný na cenu za najlepší horor Bram Stoker Award. Jeho poviedky a novely sa objavili v The Los Angeles Times, v Supernatural Noir a Year´s Best anthologies.

Publikoval aj pod pseudonymom P.T Jones.

Zdroj: Databáze knih (https://www.databazeknih.cz)



WebArchiv - archiv českého webu