autor » Tomáš Beník
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Tomáš Beník

pohlaví: muž

Život: * 21.07.1994

Národnost: slovenská

odkazy: 7x [info], 1x [web], 1x [rozhovor]

Narodil sa v Bratislave, no celý svoj doterajší šťastný život prežil v Bernolákove. Svoju prvú poviedku napísal v 16. rokoch. Reálne sa písaniu kníh začal venovať v roku 2013, krátko po maturite. Do roku 2015 pôsobil pod pseudonymom Tomáš Borský. Pod týmto menom vydal v apríli 2015 vo vydavateľstve KICOM svoju prvú knihu – historický román INTERREGNUM.

Keďže stále hľadá žáner, v ktorom by sa udomácnil, je aj každá nová kniha z iného žánru. Preto od roku 2016, už pod svojim vlastným menom a vo vydavateľstve Martin Koláček – E-knihy jedou vydal zatiaľ krimi román SMRŤ CHUDOBNÉHO BOHÁČA, ženský román ZAHRAJME SA NA NEVERU a sci-fi román KRIVÁŇ 1.

V roku 2017 vydal zatiaľ vojnový thriller s názvom ČIERNA DIERA a vo vydavateľstve Elist krimi román s názvom AJ LÁSKA MÔŽE ZABÍJAŤ. Zároveň napísal poviedku do zbierky poviedok s názvom MUŽI VS. ŽENY. K týmto titulom sa pridáva samostatne vydaná e-kniha s názvom ŠTYRI MALÉ ZASTAVENIA VEĽKEJ VOJNY a kniha POD KRÍDLAMI ZMENY.

V roku 2018 vydal básnickú zbierku s názvom Z TEMNA DO SVETLA.

Píše aj články, divadelné hry, básne a hudobné texty. Od novembra 2016 pôsobí aj v internetovom literárnom časopise Abdon.

Napísal divadelnú hru – komédiu s názvom DVE TVÁRE JEDNÉHO KLAMSTVA, ktorá mala premiéru v Bernolákove dňa 18.6. 2017. Hru zinscenoval divadelný súbor BOT (Bernolákovské ochotnícke teátro).

Je absolventom magisterského štúdia odboru História na Filozofickej fakulte UK v Bratislave.

Zdroj: tomas-benik.webnode.sk (https://tomas-benik.webnode.sk)



WebArchiv - archiv českého webu