autor » Michaela Ella Hajduková
foto autora
10 nejlépe hodnocených

Michaela Ella Hajduková

pohlaví: žena

Život: * 05.08.1984

Národnost: slovenská

odkazy: 2x [info]

Autorka Michaela Ella Hajduková sa narodila 5. augusta 1984 v Gelnici, ale skoro celý život prežila v Margecanoch. Momentálne žije v Košiciach s manželom a dcérkou Juliankou.

Študovala na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v odbore Učiteľstvo. Hneď po skončení školy sa zamestnala v týždenníku Košický večer, kde pracovala ako redaktorka spravodajstva a publicistiky. S písaním to začala myslieť vážnejšie počas vysokej školy, keď sa dozvedela o projekte Mám talent. Zapojila sa tam s príbehom Siete z času. Nie však pod vlastným menom, ale pod pseudonymom Ella. Neskôr sa s týmto príbehom dostala do finále Literárnej ceny a odtiaľ bol už len krôčik k vydaniu prvej knihy.

Všetky príbehy, ktoré píše sú charakteristické tým, že sa odohrávajú v súčasnosti, zároveň sčasti v minulosti a tiež vo svete medzi nebom a zemou.

Zákon krvi je tretím románom tejto úspešnej autorky. Rozpráva príbeh lásky, proti ktorej stál silný nepriateľ. Rasa, krv a národ.

Autorka predsa len ostala verná tématike druhej svetovej vojny a pripravila pre čitateľov ďalší román s názvom Nemecké dievča neplače.

Zdroj : vydavateľstvo Motýľ (http://www.vydavatelstvomotyl.sk/domov)



WebArchiv - archiv českého webu