kniha » Ve znamení býka
hodnotilo:
0%
Ve znamení býka

Manda Scott

Ve znamení býka

série: Boudica
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: Dreaming the Bull

vydání: Mladá fronta (web) 2008


SERIE: Boudica
[1] Ve znamení orla
[2] Ve znamení býka
[3] Ve znamení psa
[4] Ve znamení hada
Informace / Anotace ke knize: Ve znamení býka

Breaca, válečná vůdkyně kmene Icenů zvaná Ta, jež přináší vítězství, roku 60 n. l. vede původní keltské kmeny Británie do poslední krvavé bitvy s Římem. Vzpoura domorodých kmenů trvá už dvě desítky let – marně se snaží ubránit zemi a způsob života před nemilosrdným tlakem Římské říše, jejíž vítězství znamená daně, římské právo, zákony a otroctví.
Děj románu Ve znamení býka začíná roku 47. n.l., kdy Boudica a jej bojovníci dál houževnatě vzdorují římským legiím, které okupují Británii. Jejich nejsilnějším protivníkem je Julius Valerius Corvus, nižší velitel pomocného jízdního sboru, jenž se snaží přízraky minulosti zapudit stupňující se surovostí ve službě novému bohu a císaři.
Do nepředstavitelně kruté hry jsou zataženy i dvě děti, které nemilosrdný běh událostí zavede do Říma, do samého srdce říše. Stejně jako jejich otec Caradoc jsou vydány na milost a nemilost císaři Claudiovi jeho chorobně mocichtivé ženě Agrippině.
Ve znamení býka vypráví dechberoucí příběh o válce a příměří, lásce, vášni a zradě, věštcích, druidech a bozích bojovníků, pro něž je každý život posvátný a každá smrt bolestnou ztrátou. Je to příběh o Boudice a muži, který si říká Julius Valerius, a strastiplné cestě, již oba musejí ujít, aby naplnili osud, který jim byl předurčený.

 



WebArchiv - archiv českého webu