kniha » Muž pod schody
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Muž pod schody

Marie Hermanson

Muž pod schody

Kategorie: horor - fantaskní

originální název: Mannen under trappan
originál vyšel: 2005

vydání: Metafora (web) 2008

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Muž pod schody

Pro spořádanou rodinu obecního úředníka se dvěma dětmi sotva může být něco krásnějšího než prostorný dům se zahradou. Když se jim taková koupě naskytne – a navíc neuvěřitelně levně – Fredrik ani Paula neváhají.
Brzy se však začnou dít zvláštní věci. Zdá se, že mají nájemníka. Podivný mužík trpasličí postavy a poněkud divošských mravů to aspoň o sobě tvrdí. Přespává v zastrčené komůrce pod schody a odmítá se vystěhovat. Když se ho Fredrik pokusí vyhostit násilím, vypukne válka.
To ale bohužel není všechno. Jeho žena, talentovaná výtvarnice, se Fredrikovi začne odcizovat a jeho čtyřletý syn tráví celé dny ve společnosti svérázného nájemníka. Když je v lese nalezena mrtvola jejich známé, galeristky, která nadto Fredrikovi nedávno sdělila šokující zprávu, je Fredrik obviněn z její vraždy. K tomu se přidají potíže v práci a narůstající nesoulad v rodině.
Je možné, aby mu jeho krásná žena opravdu byla nevěrná s páchnoucím trpaslíkem? Je on sám vysmívaným vetřelcem ve vlastním domě. Zatáhl odporný muž pod schody do svých osídel i jeho malé děti?
Anebo je to všechno úplně jinak…?

Román Marie Hermanson dokazuje, že hranice mezi tím nejtajnějším a nejvšednějším může být neuvěřitelně tenká. A že k plíživému pocitu hrůzy nejsou nutné hororové kulisy. Podivný svět šílenství může čekat i v tak idylickém prostředí, jakým je vilová čtvrť maloměsta.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu