kniha » Cesta do Kettari
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 6
hodnotilo: 6
85%
Koupit knihu:
Minotaur
Cesta do Kettari

Max Frei

Cesta do Kettari

série: Labyrint Jecha
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: Čužak
originál vyšel: 1996

vydání: Triton (web) 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Cirrat  | **** 11.09.2012 11:44

To, že Cesta do Kettari vůbec vyšla zvlášť, mě zarazilo. Většinou se totiž vydává v jednom svazku s prvním dílem pod souhrným názvem „Cizinec“ a je jen jeho kapitolou (proto je taky originální název nahoře „Čužak“, tedy Cizinec).

V rodném městě Denní tváře Malého tajného pátracího vojska se děje něco prapodivného – karavany mezi Kettari a hlavním městem Jechem putují dál, ale lidé, kteří se do Kettari vypravili bez průvodce a na vlastní pěst, tvrdí, že přestalo existovat. Náš starý známý Max je vyslán spolu se svým kolegou, aby zjistil, jak se věci mají. Protože je ale díky událostem prvního dílu více než známý, je potřeba zajistit důkladný převlek – a co je důkladnější, než magická změna pohlaví? Ale opět, to je to nejmenší, co se Maxovi přihodí – naučí se totiž šátrat mezi světy a nakonec i tvořit nové.

Příběhu podle mě samostatné vydání opravdu uškodilo – na jednu kapitolu je tam sice možná víc materiálu, než je obvyklé, ale na knihu je ho zase poněkud málo. I když se tam odehrají docela zlomové události, příběh sám o sobě kupředu moc nepokročí. Nicméně ten, komu se líbil styl, jakým byl Cizinec napsán, a nejde mu o víc, než se opět setkat s tím samým světem i postavami, bude potěšen.



WebArchiv - archiv českého webu