kniha » Zvonící smrt
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Zvonící smrt

Herbert Hill

Zvonící smrt

série: G.-man Jack Kelly
díl v sérii:

Kategorie: sci-fi

originální název: G.-man Jack Kelly, Der klingende Tod

vydání: Melantrich 1941


SERIE: G.-man Jack Kelly

Neřazené díly série

Zvonící smrt
Informace / Anotace ke knize: Zvonící smrt

G-man Kelly vyšetřuje záhadná úmrtí náčelníků gangsterů a přichází na stopu záhadného vládce podsvětí Chicaga Pluta. Kelly při pátrání navštíví podivínského hvězdáře profesora Gregoryho. Profesor mu ukáže v dalekohledu červenou hořící hvězdu, kterou nazývá Pluto a zničené město. Poté Kellyho omráčí a uvězní ve sklepě. Tam se Kelly setká s dvěma uvězněnými ženami. Jedna z nich je Jennie Langleyová a poví mu, kdo je Pluto a o jeho strašném plánu. Pluto se chystá otrávit všechny obyvatele jednoho města plynem a celé město vyloupit včetně okradení mrtvých. Plyn má být umístěn ve válcích do podstavce 300 reklamních hodin rozmístěných po městě a oznamujících zvoněním čas. Hodiny mají ve stejný čas uvolnit plyn. Po vypuštění plynu mají přijet s 200 nákladními auty gangsteři chráněni plynovými maskami a začít nakládat lup. Hodiny odpočítávají čas k vypuštění plynu a Kelly je stále zamčen ve sklepu a stále neví, na které město se chystá Pluto zaútočit.…
------------------------
Sci-fi prvky: vynález jedu podobného sklu, promítání lucerny a filmu do hvězdářského dalekohledu, vypouštění plynu ventilem ovládaným hodinami.
------------------------
Na obálce německého vydání 1956 je uveden autor Hilgendorff a v popisu je uvedeno: Hermann Hilgendorff = Hans Curt Mueller).

 zobrazit spoiler - obsah / děj knihy 



WebArchiv - archiv českého webu