kniha » Devátá sféra 1
chce si přečíst 1 | má v knihovně 43
hodnotilo: 64
72%
Devátá sféra 1

Martin Moudrý

Devátá sféra 1

Kategorie: horor - akční - urban fantasy

vydání: Leonardo 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
nery  | **** 07.01.2009 12:49

Netuším jak ohodnotit – naprosto se vymyká běžnému lidskému náhledu(já jsem ještě k tomu spíš milovník scifi)…Ale při čtení jsem si fakt odpočinul :)

Jefffe, nezbývá než smeknout, každá další kniha je divnější a divnější – potkat se s tebou určitě nechci, ale fandím ti a slintám kdy už bude další díl.

rozmetal  | ***** 08.01.2009 15:04

Jafff se zase o něco zlepšil. doporučuji každému kdo má rád akčnárny. sice jsem dal kvezdicek ale spíš bych dal 4,5 mám prostě tenhle žánrliteratury rád. I se všemi chybami a nelogičnostmi které ho provázejí. Protože až si budu chtít přečíst něco co není nemožné tak si přečtu Honzíkovu Cestu.

Vlask  | ** 12.03.2009 20:50

Heh, tak první půlku knihy přežít je peklo. Koho proboha zajímá nešťastná láska hrdiny (nebo autora?) a podraz jeho kamaráda. To co by Kulhánek zvládl na 2 stranách, to tu zabíra několik extrémně nudných kapitol. Pak už se začne něco málo dít, ale rozjezd je dost pomalý a černého humoru, aby jeden hoooodně pohledal.

shpina  | **1/2 26.04.2009 19:26

O fous lepší, něž konec křížů. Nicméně autor rozhodně není tak vyspělý, aby si mohl dovolit zabít celou polovinu knihy poměrně obyčejným vyprávěním. Opravdu neumí takový příběh ozvláštnit, či okořenit. Akční část je již na dobré úrovni.

Mr.Filch  | **** 01.08.2009 20:30

První třetina se mi zdála velmi slabá (možná tak do nějakého psychologického románu, druhá třetina obsahuje tak detailní popisy mučení, že mi to připadalo drsnější než od Kopřivy (a to je co říct), třetí třetina – akce, akce, akce. Nebýt toho úvodu …

knedle  | ** 18.12.2010 17:06

Prach a bída, bída a prach. Obrovské zklamání. Sám sobě se divím, že jsem knihu vůbec dočet. Vlastně jsem ji překousal (doslova) jen z toho důvodu, že jsem nechtěl hodnotit a komentovat něco, co jsem vzdal.

První více než polovina je nebetyčná nuda. Vlastně v 10% (ano, kindle) sem si říkal, že by to už mohlo začít, když jsem si totéž opakoval i ve 45% (a to ještě nebyl konec utrpení), je to průser. Uvedení do děje na půl knihy? To si autor asi dělá prdel.

Dalším problémem jsou extrémy – hlavní hrdina se za knihu asi 30× dostal do situace, kdy něco tak strašného ještě nezažil (bolest, smutek, odpor, žár – prostě všechno). Kolik těch levelů může člověk zažít? Nepočítaně! Stačí je uvodit jen tím „nic tak strašného…“ – grrrr

SPOILER:

A pak tu máme vlastní magickou akci – používat slovní magii prostě není nejlepší nápad. Číst o tom, že hlavní hrdina si vzpoměl na zaklínadlo Krusthsl skupsa prutra kutari pastric pemsto (nějak podobně), po kterém se rozteče zeď, je prostě blby. Nebo někdo ze čtenářů opravdu přečetl všechna zaklínadla v této knize? Já je všechna přeskočil… Poprvé jsem si uvědomil, že tímto způsobem psát o čarování / používání magie je špatný. Zlatá Avada kedavra.

Nemůžu nesrovnávat – je rozdíl mezi rozstřeleným mozkem od JK a MM: U Kulhánka mě průstřely a zlomeniny baví, u Moudrého jsem z nich měl většinou nepříjemný pocit. A nepříjemný pocit u knihy „akční brak“ mít nechci.

Zda dám druhý díl je netuším, vlastně se mi nechce a jediné co mě k tomu nutí jsou Mocnosti a docela chytlavý nápad příběhu.



WebArchiv - archiv českého webu