kniha » Koniáš: Vlk samotář
v Top10 17 | chce si přečíst 12 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 130
hodnotilo: 247
93%
Koniáš: Vlk samotář

Miroslav Žamboch

Koniáš: Vlk samotář

série: Koniáš
díl v sérii:
kniha patří do světa: Koniášův svět

Kategorie: fantasy - akční

vydání: Triton (web), EF 2008

odkazy: 1x [ukázka], 5x [recenze]


Komentáře:
Sirius  | ***** 06.11.2008 09:26

Bombastický návrat legendárního hrdiny české fantasy. Vlka samotáře považuji za stokrát lepšího než všemi oceňované Na ostřích čepelí a to mi nikdo nevyvrátí.

papuja  | ***** 01.12.2008 22:32

Hmmmmmm. Smekám klobouk pane Žamboch. Myslel jsem si, že nepřekonáte „NA OSTŘÍCH ČEPELÍ“. To jsem se,ale sakra spletl. Obě knihy jsou jasně v TOP10. Nevím která z těch dvou je lepší. Jako celek jsou nepřekonatelné. Kniha mě od první stránky vtáhla do děje a hlavně do hlavního hrdiny. Ani u jedné věty jsem se nenudil. Hnal jsem se očima za každým dalším slovem. Jen je mi teď nějak smutno a cítím se nějak prázdně. Prostě přečteno, škoda že už je konec:o) Tak a v blízké budoucnosti mi určitě uděláte radost další pořádnou knihou o Baklym:o))))))) Děkuji Papuja

Vlask  | **** 27.12.2008 10:34

Není to vůbec špatné, jen mně trošilinku znechutil klasický systém hrdiny nezištně zachraňujícího dámu v nesnázích a to téma alá shindlerův seznam.

shpina  | ***** 01.01.2009 16:52

Když jsem četl Na ostřích čepelí, byla to bomba. Vlk samotář mě nadchl ještě o trochu více a to po těch letech, co od Žambocha vyšla další spousta příběhů, znamená jediné. Vlk samotář je lepší než NOČ. Opravdu bravurní fantasy dobrodružný špionážní thriller, který na celé čáře poráží i mistry z oboru thrillerů ‚reálného‘ světa Ludluma, Deavera a další.

pull  | *** 26.01.2009 22:03

Moje první setkání s Koniášem (a vlastně i s panem Žambochem). Po ohlasech, které jsem na knihu (hlavního hrdinu) slyšel a četl, jsem očekával, že mě děj vtáhne víc a knihu přečtu jedním dechem. Nestalo se tak. Nejsem si jistý, zda je to dílem samotným, nebo tím, že jsem se hrdinou postupně neseznámil v dříve vydaných povídkách a románu Na ostřích čepelí. Příběh samotný je čtivý, prostředí, ve kterém se odehrává, zajímavé a postavy uvěřitelné. Ale, čekal jsem víc…

V.L.K.  | ***** 21.02.2009 14:37

Žamboch ve vrcholné formě! Naprosto strhující čtení.

avatar2  | ***** 29.05.2009 16:19

Knihu jsem si vyloženě vychutnal. Děj je úplně jiného druhu než v Na ostřích čepelí, ale zdál se mi ještě o něco lepší. Žamboch dokáže míchat vážná témata s lehčími chvilkami, nesklouzává k samoúčelným akcím a umí děj správně dávkovat. Moc dobré.

Svarec  | **** 18.11.2009 07:59

Taky si dovolím krátký komentář k této všemi opěvované knize a tak trochu poplavu proti proudu. Je to dobrá kniha. Velmi sympatická hlavní postava, poutavý děj, napínavé akční scény atd. Celé to ale zabíjí pro mě nezajímavý a celkem nudný Žambochův styl psaní. Je mi jasné, že je to čistě subjektivní a jsem v tom zřejmě sám, ale připadá mi, jako by Žamboch prostě jenom „psal“. Jako by to pro něj byla naprostá rutina, stejně jako když dřevorubec kácí stromy. Je v tom psaní sice velmi dobrý, ale jako by to pro něj byl denní chleba, který prostě musí sníst. Na ostřích čepelí jsem dal čtyři hvězdy ze stejného důvodu.

Majkl  | ***1/2 26.03.2010 20:51

Nuž, mám to za sebou a môžem si povedať konečne. Prečo? Úvod mi pripadal trochu zdĺhavý, striedanie dejových línií mi spočiatku nevyhovovalo, som u Koniáša zvyknutý na ich-formu. Neskôr sa to rozbehlo, ale záver mi pripadal trochu rozťahaný – samotný vrchol knihy bol v pevnosti čarodejov a pútavosť sa už nevyšvihla na predošlú úroveň. Celkovo mi kniha pripadala dlhšia než by mala byť. K nedostatkom pridávam aj veľmi málo humoru (ak tam vôbec nejaký bol). Mám taký pocit, že Žamboch ma už nejako neberie… ale stále mám v zálohe pár jeho starších diel. Ale nebolo to zlé čítanie. Koniáš je stále sympaťák, ktorému sa starnutie nevyhýba, čo však neznamená, že nie je schopný rozpútať krvavý masaker. Z vedľajších postáv ma silne zaujal Lakel Lumbi a jeho denník, následne s Koniášovým očarovaním a snahou o záchranu svojej osobnosti. Tu mi Žamboch ukázal, že by nemusel byť len autor príjemných akčňákov – pripomenulo mi to vynikajúcu časť so zabúdajúcou Rachel z Hyperionu. Boj v pevnosti Maaterenditov je vynikajúci a zakončenie s Bamegim sa mi obzvlášť páčilo. Dúfam, že naznačený návrat čarodejov sa uskutoční v nejakom ďalšom románe s Koniášom. Cca 72%. Je to dobrá kniha, ale hodnotiť 100% a je na 42. mieste? Ani náhodou.

Safirentwiluea  | ***** 29.11.2010 10:50

Pokud nepočítam Muž ne stezce tak je to snad nejlepší, co jsem kdy od žambocha četla. Je to perfektně propracované se spoustou prolínajících se dějů a zápletek – přesně podle mého gusta.

KeB  | ****1/2 07.02.2011 12:13

Mě první setkání s Koniášem. Bylo to dobré, hodně dobré. Celý ten svět je hodně dobrý. Ale bohužel Koniáš není Bakly. A já mám rád Baklyho. Z vedlejších postav mám rád Lasičku. Maaterenditská pevnost a boj v ní to je ovšem 100% záležitost.

A co mi strašně vadilo byly překlepy a úblby. Chápu, že uhlídat to je strašně těžký, ale stejně to vadí. Hlavně ve scéně, kdy si obchodník vzal kámen a ten ho měl umrtvit a on ho víc zcitlivěl… Nad tímhle úblbem sem se i zasmál.

juno  | ***** 25.06.2011 15:53

Naprosto vyjímečná fantasy, u které budete kroutit hlavou a neustále se udivovat nad slovními obraty a umem autora. Koníáše si zamilujete. Samozřejmě některé nelogičností se zde taky najdou, ale to není důvod pro ubrání hvězd, protože jako celek kniha působí kompaktněji než kompaktní kost protkaná hydroxylapatitem. Po tom, co jsem po 400 stránkach si uvědomil, že vlastně bych měl i jíst a vesica urinaria praskala ve švech, tak tohle se mi už pár let skutečně nestálo :D. Doporučuji a není to přehnané, autor si takové hodnocení zaslouží. Vrhám se na „Na ostřích čepelí“ :)

Dext1  | ***** 05.04.2012 17:15

Pokračování je snad ještě lepší než první kniha, což mi po přečtení Na ostřích čepelí připadalo nemožné. Oba romány o Koniášovi by byly v mém TOPu, i kdyby to měl být jen TOP5.

Strýček Biolit  | ****1/2 18.08.2012 19:20

Super. Svých 90 % si kniha získala sama, nemusel jsem přihlížet k pomocným bodům, jako jsou zrzky a podobná stvoření :)) Ale teď vážně, opravdu výborné čtivo, dokonce ani hlavní hrdina mi nelezl na nervy tak moc, jako jindy…asi proto, že se pasáže s Koniášem střídají s kapitolami jiných postav.

Jediné, co zamrzí, jsou občasná korektorská přehlédnutí překlepů + příliš měkký papír, ale budiž.

Lexion69  | ***** 09.01.2013 16:59

Bolest, strach, smrt, naděje, chrabrost, čest… Jakmile jednou začnete číst, je neuvěřitelně těžké přestat.

Speedemon  | **** 19.04.2015 20:55

Od poslední mé knihy s Koniášem mě dělí několik let. I přesto jsem se do knihy začetl jako nic a od první stránky mě to bavilo. Myslel jsem, že to bude převážně o pevnosti a záhadách před velkou válkou, ale konec mě vyvedl z omylu. Místy trochu roztahané, nicméně Koniáš je skutečný tahoun příběhu a nenechá čtenáře nudit se. Jak je u něj zvykem, je takový dobrák, že by se pro druhé nechal i rozčtvrtit. Někdy to už lezlo na nervy, to je však prostě Koniášova osobnost. Knize by slušelo tak o 150 stran méně a bylo by to dokonalé. Takhle mi některé pasáže připadaly jako vata.

furunkl  | ***** 25.04.2017 08:15

Jedna z nejlepších českých knih. A to nejen ve škatulce fantasy. Perfektně promyšlený příběh, který je sice dost komplikovaný, přitom přehledný a čtenář se neztrácí. Vše do sebe logicky zapadá a finále je uspokojující. Koniáš je nejpůsobivějším hrdinou v české literatuře.

Lmslaver  | ***** 22.08.2018 21:02

Francouzský filozof básník a spisovatel Voltaire řekl: „Jestliže nemůžeme s potěšením číst knihu zas a znovu, není třeba ji číst vůbec.“ Koniášovi příběhy patří bezesporu mezi knihy, ke kterým se lze vracet s potěšením opakovaně, k Vlkovi samotáři od Mirka Žambocha jsem se vrátil po deseti letech a znovu jsem žasl nad tím, jak skvěle se u ní bavím. Ačkoli jsem si pamatoval hlavní linii knihy, byl jsem napjatý, jak dopadnou osudy vedlejších postav (kladných i záporných), které mi nebyly lhostejné a za ty roky se mi přeci jen vytratily z hlavy. Z každé stránky jde poznat, jak tenhle příběh bavilo autora psát, jak si hrál a předl osud jednotlivým figurám příběhu a to je potom i pro každého čtenáře radost číst. Koniáš Rules!



WebArchiv - archiv českého webu