kniha » Čaroděj
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 23
hodnotilo: 25
84%
Čaroděj Více vydání = více obálek.

Michael Scott

Čaroděj

Kniha vyšla i pod názvem:
Mág
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: The Magician
originál vyšel: 2008

vydání: Knižní klub (web) 2008; Ikar (SK) (web) 2009; Knižní klub (Euromedia Group) 2014; CooBoo (SK) 2019


Informace / Anotace ke knize: Čaroděj

Po Alchymistovi přichází Čaroděj. Popel popelu…
Kalifornie:
V rukách čaroděje Johna Dee a pánů z temnot může kniha mága Abraháma znamenat konec světa ve známé podobě. Kodex, nejmocnější kniha všech dob, obsahuje tajemství věčného života a mnohé daleko nebezpečnější taje, které v rukou některých mohou způsobit nenávratné škody. Dee je pouhé dvě stránky od závěrečného rituálu, který vrátí starobylým bytostem z temnot vládu nad lidmi a celou zemí.
Jediní, kteří tomu mohou zabránit, Josh a Sofie Newmanovi, jsou ale právě 1300 kilometrů od tohoto místa.
Paříž:
Po útěku z Ojai se ocitli Nikolas, Sofie, Josh a Scatty v Paříži, ve městě neonů, a v Nikolasově domově. Bohužel jeho návrat do rodného města je všechno, jen ne klidný a radostný. Niccolo Machiavelli, nesmrtelný filosof a uznávaný sběratel umění, žije v Paříži, a bohužel pracuje pro Johna Dee. Pronásleduje svou kořist neústupně a odhodlaně a čas, který Nikolasovi a Perenele zbývá, se neúprosně krátí. Každý den stárnou o rok, jejich schopnosti slábnou a tělesná schránka chřadne. Flamel už staré proroctví o dvojčatech nezpochybňuje, a nastává čas, aby Sofie byla zasvěcena do magie dalšího živlu. Ohně.
Existuje jeden muž, který ji to může naučit a shodou okolností je to právě Flamelův bývalý učedník hrabě de Saint-Germain – alchymista, čaroděj, a také v současné době rocková hvězda.

 



WebArchiv - archiv českého webu