kniha » První čarodějovo pravidlo
v Top10 9 | chce si přečíst 15 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 34
hodnotilo: 77
82%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
První čarodějovo pravidlo Více vydání = více obálek.

Terry Goodkind

První čarodějovo pravidlo

série: Meč pravdy
díl v sérii: 1

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: První čarodějovo pravidlo 1, První čarodějovo pravidlo 2

Kategorie: fantasy

originální název: Wizard's First Rule
originál vyšel: 1994

vydání: Classic 2008; Classic 2012; Classic 2013; Banshies (web) 2019


Komentáře:
Ruffy  | *** 11.02.2012 17:52

Nesympatické postavy, slabý a podle mě moc násilně vykonstruovaný příběh, který nepůsobí zrovna uceleným dojmem. Kniha má spoustu nedostatku, trpí tím, že autor je začátečník. Nevím jestli to byla jeho prvotina, ale než se pustil do tak velké série, měl raději pár let počkat a zdokonalit se na samostatných knihách. Podobně jako třeba u Ságy trhlinové války jsem neměl potřebu pokračovat ve čtení dalších dílů. Hlavní příběh skončil a vypadalo to, že dál už to autor bude jenom natahovat. Originální nápad s Mečem pravdy je fajn, ale mohl být zpracován lépe. Pro mě zklamaní.

tonygomez  | *** 12.12.2012 14:18

Z knihy jsem přečetl větší polovinu, na zbytek jsem již neměl sílu. Nijak mě neuchvátila ani anotace, ale řekl jsem si, že to zkusím. Autor zbytečně popisuje některé detaily. Postava Kahlan je celkem zajímavá, ale na „osamocenou holku se ne příliš hezkým životem“ bych u ní čekal spíš pár komplexů, než samý úsměv mířený na hlavního hrdinu… některé pasáže byly celkem zajímavé a napínavé, ale celkově můžu říct: moc stránek a na nich málo muziky

michalb  | * 05.08.2013 17:17

Pomuzu si citatem z Cimrmanu: „Nevim veru, co mam vytknout drive, zda chatrny dej, matoznost postav, ci veskere prohresky proti zakonum dramatu, ktere autor stihl uciniti jiz behem prvniho jednani.“ Toto je jedno z nejslabsich fantasy, co jsem v zivote kdy cetl. Myslim, ze jednim z problemu je to, ze autor je proste spatny spisovatel. Nekdo holt umi situace vystihnout lepe, jiny hure. Dale tezko dokazu sympatizovat s hrdinou, ktery se chova jako peti lete dite. Kdyz s nim nekdo nesouhlasi, tak se nastve – to je totiz jeho hlavni deviza jako hledace pravdy. :-) Dale tady mame samozrejme predvidatelny dej, nesmyslne chovani postav a dialogy jak z materske skolky. Cele je to proste napsane prevazne pro mladsi publikum. Presto nechapu, jak se takove dilo muze stat bestsellerem ani jak muze mit hodnoceni nad 80%. Goodkind je pro me rozhodne nejvic preceneny autor fantasy co znam. Tem z vas, kterym se kniha libila – zkuste si precist neco od od Gemmela, Sapkowskeho, Martina nebo Harry Pottera ci Jmeno vetru od Rothfusse. V podstate se ale skoro nemuzete splest kdyz sahnete po CEMKOLI jinem.

Durgas  | brak 13.11.2017 10:51

Hneď po prvých riadkoch knihy som bol v šoku, pretože ak tunajšie hodnotenie prekonáva 80%, tak som čakal niečo diametrálne odlišné od tuctového prvoplánového fantasy, kde ploché postavy vedú hlúpe a nereálne znejúce dialógy, dej je predvídateľný a zároveň plný nelogickostí. Možno by sa mi to celkom páčilo, keby som to čítal ako dvanásťročný, ale takto som to musel ešte pred polovicou knihy vzdať. Reálne by som udelil tak 20% za tých pár zaujímavých motívov, ale s ohľadom na prestrelené hodnotenie dávam to najnižšie.



WebArchiv - archiv českého webu