kniha » Jidášův kmen
chce si přečíst 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 12
89%
Jidášův kmen

James Rollins

Jidášův kmen

série: Sigma Force
díl v sérii: 4

Kategorie: sci-fi

originální název: The Judas Strain
originál vyšel: 2007

vydání: BB art (web) 2008

odkazy: 1x [info], 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Jidášův kmen

Z hlubin Indického oceánu se vynoří hrozivá epidemie, aby zničila lidstvo – neznámá, neporazitelná a smrtící choroba, která je však pouhou předzvěstí záhuby, jež má následovat.

Na palubě zábavní jachty proměněné v provizorní nemocnici pátrají doktorka Lisa Cummingsová a Monk Kokkalis – agenti tajné organizace Sigma Force – po odpovědích na otázky kolem pohromy, jež náhle spatřila světlo světa. Jsou tu však další síly, s podstatně sobečtějšími pohnutkami. Lodi se náhlým a krutým útokem zmocní teroristé, kteří z ní udělají plovoucí laboratoř pro vývoj biologických zbraní.

Na opačném konci světa, při oslavách 4. července, veliteli Sigmy Graysonu Piercovi překazí plány krásná vražedkyně, která drží v rukách první klíč k odhalení možného léku. Osud každého muže, ženy i dítěte visí na vážkách a Pierce spojí svoje síly se ženou, která ho dříve chtěla zabít. Společně zahajují podivuhodnou pouť, která je provádí benátskými hrobkami, byzantskými katedrálami a zříceninami hluboko v džungli, po stopách nejslavnějšího cestovatele v dějinách, Marka Pola.

Odtikávají však poslední minuty, celosvětová epidemie se rychle vymyká kontrole a Pierce i jeho nečekaná společnice jsou vtahováni do šokujícího tajemství pohřbeného dávno ve starověku a v lidském genetickém kódu. Každou vteřinou se blíží soudný den a Pierce si uvědomuje, že skutečně nemůže věřit naprosto nikomu – ani té okouzlující tajemné ženě, kterou má po svém boku -, neboť kdokoliv může být novodobým Jidášem.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval
[recenze] Sarden (ena) - audiokniha



WebArchiv - archiv českého webu