kniha » Upíři z Hollywoodu
chce si přečíst 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 6
70%
Upíři z Hollywoodu

Michael Scott
Adrienne Barbeau

Upíři z Hollywoodu

Kategorie: fantasy - horor

originální název: Vampyres of Hollywood
originál vyšel: 2008

vydání: Albatros (web) 2008

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Upíři z Hollywoodu

V příběhu se pravidelně střídají dva protagonisté – detektiv Peter King, pracující pro oddělení vražd policie v Beverly Hills, a Ovsanna Mooreová, vlivná producentka, scenáristka a herečka hororových filmů v jedné osobě – a navíc vysoce postavená upírka – „kastelánka" všech hollywoodských „nemrtvých". Hollywood postihne série bizarních vražd, jejichž obětmi jsou prominentní herci a filmové osobnosti. Vyšetřování vede detektiv King, který brzy zjistí, že všichni zavraždění byli nějak spojeni s Ovsannou Mooreovou. Motiv je navenek zcela nejasný, jen sama Ovsanna ale ví, že oběti byli vesměs upíři a navíc její vlastní „stvoření„. Hollywood je totiž plný upírů – z nějakého důvodu vypadají na plátně či na obrazovce neporovnatelně lépe než „obyčejní“ lidé a rekrutují se proto z jejich řad největší filmové hvězdy. Díky své dlouhověkosti jsou ovšem po nějaké době všichni nuceni ukončit kariéru a předstírat smrt, ačkoli někteří (například Charlie Chaplin) dokážou dlouhou dobu hrát role „stárnoucích" prominentů. K takzvaným „hollywoodským upírům" patří kromě Chaplina i takové hvězdy jako Rodolfo Valentino, Pola Negri, Orson Welles, Douglas Fairbanks a mnoho dalších. Ti všichni čekají, až po nějaké stovce let upadnou v zapomnění a budou se opět moci začít objevovat na veřejnosti.
King a Mooreová mají společný zájem: King chce vypátrat vraha a Mooreová zase musí najít „zabíječe upírů", protože jinak bude i ona nucena ukončit kariéru a ztratit se. A to se jí nechce, protože má ještě velké plány.
Během vyšetřování se King pomalu blíží k pravdě, až nakonec pochopí celou skutečnost a spolu s Ovsannou Mooreovou je nucen čelit jedné z nejmocnějších a nejstrašnějších bytostí v dějinách světa – mýtické Lilith, bohyni a matce všech upírů.

Dnes už téměř šedesátiletá Adrienne Barbeauová je bývalou hvězdou několika málo „áčkových" a celé řady „béčkových" hororů a sci-fi filmů. Spolu se znalcem hollywoodských reálií Michaelem Scottem vytvořila neobvyklou kombinaci policejního thrilleru a upírského románu.

 

Externí odkazy:

[recenze] Minotaur.cz



WebArchiv - archiv českého webu