kniha » Nanečisto
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 51
hodnotilo: 80
86%
Nanečisto

Sergej Lukjaněnko

Nanečisto

série: Kirill Maximov
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Черновик ▫ Černovik
jiný (obecně známý) název: Rough Draft
originál vyšel: 2005

vydání: Triton (web), Argo (web) 2008

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
weBRA  | ** 11.12.2008 09:40

Zatim nemuzu hodnotit, protoze jsem zhruba ve ctvrtce knihy, ale pres zacatek, ktery alespon pro me byl dost nudny a predvitaleny, se to slusne rozjidi. Jako ani ve snu by me nenapadlo, ze to zamiri tam kam to smeruje ;) … momentlani hodnoceni 3/5 … tak jsem lehce za pulkou a nevim, je tam plno pěkných myslenek, plno odbocek a omacek ktere v pribehu nevedou nikam. Z knihy mam pocit, ze autor napsal povidku a vydavatel po nem chtel knihu, takze z povidky ruznym „nastavovanim“ vytvoril tohle. … momentlani hodnoceni 2/5 … uvidime jak to cele dopadne. Knihu jsem dočetl. A osobně řadím knihu k horšímu průměru. Nevím, možná byla při čtení pouze špatná konstalace hvězd, těžko říci, ale po Bludišti odrazů jsem čekal mnohem více.

Romison  | ****1/2 13.01.2009 10:37

Typickej Lukjanenko, ctivy a zajimavy pribeh, jeho vcelku typicky hrdina, filosoficke rozpravy, zajimavy napady. Po delsi dobe jsem precetl knihu na jeden zatah.

idle  | **** 01.08.2010 11:35

Zezačátku, zatímco se odehrávalo to, co čtenář už ví z anotace, jsem se trošičku nudila, ale pak už se příběh rozjel a nechtělo se mi knihu ani odkládat. Přečteno během dne a něco.

V příběhu se dá vcelku snadno orientovat, s jedinou výjimkou: nevím, jestli to je moje chyba nebo autorova, ale z těch tří ženských postav, které se v knize vyskytly, se mi dvě beznadějně pletly.

Nevadí, jdu se podívat po druhém dílu.

SiriusChico  | ****1/2 13.09.2010 21:47

Je to zase jedna z těch knížek, která se vám přečte sama pod rukama. Kirill Maximov jednoho krásného dne začne všem mizet ze života a zjistí, že absolutně nic není tak jak to vypadá :-) namět skoro klasický, ale autor se toho ujal po svém a tak akce od téhle knížky nečekejte. Spíše se jedná o filozofickou městskou fantasy a to není vůbec špatně. Také takové minifejetonky na začátku spousty kapitol děj hodně osvěžili.

Dext1  | ****1/2 06.12.2010 16:13

Výborná kniha, čtivá, originální, prostě klasický Lukjaněnko. Má to jen jednu (ale bohužel zásadní) chybu – má to pokračování, které vše, co si z prvního dílu čtenář odnese, obrátí vzhůru nohama a z perfektní knihy, která vůbec žádné pokračování nepotřebovala, udělá průměrnou dvoudílnou sérii.



WebArchiv - archiv českého webu