kniha » Kletba von Krumpelsteinů a jiné hrůzy
chce si přečíst 1 | má v knihovně 30 | antikvariát
hodnotilo: 22
71%
Kletba von Krumpelsteinů a jiné hrůzy

John Morressy

Kletba von Krumpelsteinů a jiné hrůzy

Kategorie: fantasy - sci-fi - povídková sbírka

vydání: Polaris (web) 2008

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
tomts  | **** 25.12.2008 15:12

Většina povídek je kvalitní, jak jsme u Moressyho zvyklí. Výjimkou je Kletba von Krumpelsteinů, která se mi zdá nejslabší, ale je možné, že obsahuje skryté narážky, které bez znalosti původních reálií nevyzní… Sbírka obsahuje poslední povídku s Kedrigernem, která ještě nevyšla česky.

weBRA  | **1/2 23.02.2009 13:42

Je to již cca 14 let, kdy jsem naposledy četl něco od Morressyho. Asi jsem na to již moc starý nebo je to možná opravdu tak slabé, ale vůbec mě to nebavilo. Do každé povídky jsem se musel nutit :(. Těch pár hvězdiček je spíš z nostalgie. Ještě tomu dám v budoucnu šanci.

Alfi  | ****1/2 04.11.2012 11:48

Knihu som si kúpil, lebo bola lacná v Levných knihách s tým, že ju prečítam a zahodím. A, napodiv, nebude žiadne zahadzovanie ale ide pekne do knižnice. Poviedky o Kedrigernovi sú klasické, lepší priemer humornej fantasy. Ale v čom Morressy naozaj exceluje sú poviedky s minimom fantasy prvkov, a to Blázon zo stredoveku a Umelcov príbeh rozprávajúci život Daidala po smrti Ikara. Tieto dve poviedky sú také dobré, že vyvažujú všetky ostatné. Odporúčam.

KeB  | **1/2 18.07.2014 07:39

Já jsem byl velmi zklamán. Povídky průměrné až podrprůměrné. Blázen a Daidalos to sice trochu napravují, ale jen trochu. Jinak je to bída…

Lucc  | ***1/2 01.06.2017 15:52

První kniha povídek, u které jsem měl nutkání spočítat průměr z hodnocení. A podlehl jsem – 59,2 %. Ale při hodnocení jsem se řídil něčím jiným.

Po KeBově komentářích jsem měl strach, zda sbírka nejsou jen výškrabky z šuplíku po mrtvém, ale neřekl bych. Nebo alespoň ne všechny. Jak už zmínili někteří přede mnou, minimálně povídky Umělcův příběh a Blázen jsou velmi dobré, Kanceláře a výtahy správně švihlá, povídky s Kedrigernem a Conhoonem milé (až na trapné Ochránce Zendoru). Zbytek je také v pohodě. Zůstávají 2 problematické povídky, které ale imho nejsou ani tak špatné, jako spíše určené dost specifickému čtenářstvu, které pobere všechny narážky, na které já nemám dost intelektu nebo spíše know how – Když se Bertie dal dohromady s Mary a Kletba von Krumpelsteinů a jiné hrůzy: Obsah 1. dílu . Celkově mě sbírka potěšila a za sebe mohu s klidem říci: Odpočívej v pokoji, Johne. Byls dobrej.



WebArchiv - archiv českého webu