kniha » Brisingr
v Top10 11 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 8 | má v knihovně 176 | antikvariát
Brisingr Více vydání = více obálek.

Christopher Paolini

Brisingr

série: Odkaz Dračích jezdců
díl v sérii: 3

Tato kniha je částí i jiných knih: Odkaz Dračích jezdců, Odkaz Dračích jezdců: Zlatá edice, Odkaz dračích jezdců komplet de luxe, Odkaz Dračích jezdců

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež - draci

originální název: Brisingr.
originál vyšel: 2008

vydání: Fragment (CZ) (web) 2009; Fragment (CZ) (web) 2009; Fragment (CZ) (web) 2010; Fragment (CZ) (web) 2022

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [9] alitx 09.11.2011 19:07  

NA strankach „eragon.cz“ bylo zverejneno predbezne datum vydani ctvrteho dilu „Inheritance“ na den 30. března 2012. V americe vyslo vcera to je 8. listopadu 2011.

 [8] Zwelf 10.09.2010 18:01  

Já jen doufám, že to co jsme si v Brisingru přečetli bylo jen, aby jsme pochopili údálosti z další knihy, protože jsem to dočetl jen v doufání že je to jen slabá část a ne slabej zbytek. Jinak kniha byla děsivě slabá a unavující.

 [7] HarpyCelene 04.11.2009 08:20  

Ne že by předchozí díly byly nějak bůhvíjak dobré ( i když tohle je hlavně otázka vkusu). Daly se číst, některé pasáže napsané hůř, jiné líp. Jak už bylo zmíněno, kdyby napsal toto jako závěrečný díl, jenom dobře. Brisingr si oproti prvnímu a druhému dílu v mnohých věcech odporuje a další ještě víc zamotává. Sice jsem ji přečetla a přeštu si i, doufám, poslední díl, ikdyž jen z toho důvodu, že to bude poslední díl. Pokud bude Paolini ho schopen dopsat.

 [6] Tony-Z 08.04.2009 17:49  

@4594#Prehistor(ol­d)[5] Protože na Eragona ani na Eldesta se nedalo zapomenout a každého zajímalo pokračování příběhu. Po Brisingru je možné, že si pokračování kromě fanoušků žánru nikdo nekoupí. A to by autor asi nechtěl.

 [5] Prehistor(old) 29.03.2009 20:22  

@tajny.pritel[1]: Tak klidně přestaň doufat. Na Eldesta i Brisingra jsme čekaly 3 roky, proč by tomu teď mělo být jinak…

 [3] Const.ex 21.02.2009 13:57  

Po tak dlouhé době čekání (a tak dobrých prvních dvou dílech) nemohlo následovat nic jiného než „skvělá kniha“.. ale ono NE!:-( Je pravdou, že prvních 150 stran jsou přesně takových jaké jsem je čekal, ale zbytek byl naprostým zklamáním. Tak špatně poskládanou knihu už jsem opravdu dlouho nečetl. Na to, aby si mohl autor dovolit napsat dvě knihy „bez konce“ za sebou v sérii, musí být nějaký spisovatel! Což Paolini bohužel není. Pouští se na tenký led, kde jeho vypravěčské schopnosti (které pro Eragona a Eldesta byly dostačující) již bohužel nestačí. 70% knihy na mě působí spíše jako „výplň“ nebo spíše „vycpávka“ tam kde mohl být příběh svižný a zajímavý (jak tomu u prvních dvou dílů bylo).

Stačilo zakončit Eragona u třetího dílu a né to zbytečně celé protahovat (teda jestli nešlo hlavně o marketingový tah?). Teď tady máme druhou knihu „bez konce“ a možná pohřbení slibné trilogie :-(

Po přečtení Eragona jsem si nahlas řekl: Dobré! U Eldesta jsem si řekl: Skvělé! A u Brisingra: Tak to bylo trapné! :-(

 [2] Veunka 15.02.2009 22:31  

Docela mě toto pokračovaní zklamalo. Přestože má kniha dost skvělých scén, postřehů a nápadů ( jako například meč Brisingr a jeho schopnost ), bohužel přesahují pasáže kde se probírají maličkosti, zbytečnosti a naprosto nezajímavé drobnosti, které se mohly jednoduše vynechat.
Doufám, že slibovaný čtvrtý díl bude o mnoho lepší. První dva díly mě skutečně zaujaly, třetí je vážně jen o několika milých zvratech ( bohužel i nemilých – jako je smrt Eragonových učitelů ).

 [1] tajny.pritel 04.02.2009 13:39  

Takovou dobu na to čekám a najednou jsem zklamán… Po prvních dvou dílech jsem byl namlsán jako mimino na lízátko a po tom všem čekání zjišťuji že mám čekat dál? eh… Nu nezbývá než doufat v rychlé dopsání další knihy…

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu