kniha » Rubínový klenot
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 110
hodnotilo: 115
84%
Rubínový klenot Více vydání = více obálek.

Robert Anthony Salvatore

Rubínový klenot

série: Forgotten Realms - Planina ledového větru
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Forgotten Realms

Kategorie: fantasy

originální název: The Halfling's Gem
originál vyšel: 1990

vydání: Návrat -> (web) 1997; Fantom Print (web) 2007; Fantom Print (web) 2010

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Speedemon  | ****1/2 07.12.2009 21:49

Z8věr opravdu úžasné triogie. Drizzt s přáteli pronásledují zákeřného Artemise Entreriho až do vyprahlých pouští, aby konečně s vrahem zúčtoval a zachránil bezbranného půlčíka. Družina procestuje všemožná zákoutí, od známého severu, přes neklidná moře, poušť až do temných sfér démonických hlubin. Příběh plný odvahy, cti a přátelství se neodvratně blíží do finiše a my můžeme jen se zadrženým dechem čekat na finálový souboj temného elfa a nájemného vraha. O to větší je překvapení, když onen souboj vlastně žádné finále není, ale pouze začátek třetího dějství. Autor si na nás připravil různé překvapení, ze kterého ani jedna postava nevyjde bez škrábance. Konec byl poté krásně, plynule zvládnut a vy jen hrdinům přejete ten klid a mír, který si po všech těch nesnásích mohou dopřát.

GeRony  | **** 07.07.2011 09:47

Vynikajuci zaver trilogie a rozhodne napravena chut po predchadzajucej casti. Znova si uzijeme dobrodruzstva Drizzta a jeho priatelov, tentoraz pri prenasledovani Entreriho a uneseneho hobita Regisa. Kniha obsahuje vsetko, na co sme si u knih Salvatoreho zvykli: skvele postavy, dobre popisana a napinava akcia a k tomu sa tentoraz pridava aj putave zobrazenie vypravy. Uz to nie je len sled navstivenych miest, ale vsetko ma svoj vyznam. Ak ste privrzencom dobrodruznej fantasy, urcite sa nesklamete.

veere  | ***1/2 20.10.2011 12:17

Narozdíl od ostatních se mi předchozí díl líbil mnohem víc, tady je to samá bitka ve které „superhrdinové“ vítězí bez ztráty květinky, a ten konec až na pár dobrých hlášek je prostě očekávatelný.



WebArchiv - archiv českého webu