kniha » Sága z Valhally
má v knihovně 3
hodnotilo: 2
75%
Sága z Valhally

Johanne Hildebrandt

Sága z Valhally

série: Sága Valhally
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Saga från Valhalla
originál vyšel: 2004

vydání: Ikar (SK) (web) 2009


SERIE: Sága Valhally
[1] Freya
[2] Idun
[3] Sága z Valhally
[4] Sigrid
Informace / Anotace ke knize: Sága z Valhally

Nad světem zuří bouře a vánice. Slunce zmizí, zemi ovládne mráz a lidem hrozí neúroda a hladomor. Freya se snaží za pomoci kněžek všemožnými prostředky zachránit svůj lid, avšak nemilosrdný nepřítel se blíží. Jindy účinná kouzla selhávají a Freya zjišťuje, že její moc slábne a že má proti sobě mocné protivníky, jimž navíc pomáhají zrádci v řadách jejích věrných. Nečekaně získává podporu v bojechtivé Astě, která touží pomstít smrt své matky a své ponížení a jež zůstává věrná milovanému muži, krásnému Ormovi.
Freya přikazuje zbudovat obranné valy a příkopy, připravuje všechny na rozhodující boj. S bolestí v srdci si uvědomuje, že brzy bude postavena před nejtěžší volbu svého života: buď Valhalla zanikne, nebo obětuje nejcennější, co má – vnučku Ságu, kterou vždy považovala za svou nástupkyni.
Sága z Valhally je závěrečným dílem úspěšné trilogie, odehrávající se ve Švédsku před 2700 lety, ve světě mocných kněžek, neoblomných přírodních sil, magie a pusté zloby. Švédská spisovatelka Johanne Hildebrandtová předkládá čtenářům bohaté a napínavé vyprávění o prastarých prokletích a křivdách, o obětech, lidských slabostech i lásce na celý život.

 



WebArchiv - archiv českého webu