kniha » Hostitel
v Top10 12 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 41
hodnotilo: 58
82%
Hostitel Více vydání = více obálek.

Stephenie Meyer

Hostitel

Kniha vyšla i pod názvem:
Hostiteľ
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: The Host
originál vyšel: 05/2008

vydání: Tatran (web) 2009; Tatran (web) 2009; Tatran (web) 2013; Tatran (web) 2013

odkazy: 5x [recenze], 1x [film]


Komentáře:
Adhara  | * 26.07.2016 10:09

Slabota. Neduhy Súmraku sa v Hostiteľovi zopakovali. Hlavná hrdinka, mimozemšťanka Pútnička, akoby Belle Swanovej z oka vypadla. Čo je o to iritujúcejšie, že od skúsenej a tisícky rokov žijúcej bytosti by človek predsa len očakával viac ako od sedemnásťročnej pubertiačky.

Román je prezentovaný ako sci-fi, ale ide o soft sci-fi, také mäkučké, že by sa na ňom vyspala aj princezná na hrášku. Jazyk je prostulinký. Vzťahy sú alfou aj omegou deja. Dej je rozvláčny a mdlý. Namiesto hlbokej psychologizácie, ktorú by človek pri téme dvoch myslí v jednom tele očakával, sa autorka donekonečna mrví v opisoch gest postáv, čím robí príbeh nielen neuveriteľným, ale tiež minimálne v prvej polovici nudným. Príbeh je rovnako plytký ako príbeh Súmraku a popri tom omnoho menej zábavný. Z uväznenia dvoch duší v jednom tele by sa dalo vyťažiť mnoho, no nájdeme tu len málo. Pútnička je najväčším problémom celej knihy. Na ostrieľanú mimozemšťanku je to skrátka priveľká trúba. Nemyslí na následky svojich činov. Nemyslí na budúcnosť. Vlastne väčšinu času nemyslí vôbec, len sa trasie od strachu a pasívne prijíma všetko, čo sa okolo nej deje. Je neprirodzene sebaobetavá a všemožne neuveriteľná.

Celú recenziu nájdete tu: http://www.adhara.sk/?page_id=3198

Lokina  | **** 19.03.2017 19:44

Jedna z mých oblíbených scifi záležitostí. Hezky napsané, poutavé, strašně se mi líbily myšlenkové pochody Melanie s Poutnicí, bojovat za to kým jste, bojovat o vlastní existenci. Láska tam byla mile vykreslena, nijak zvlášť nuceně vecpaná a otravná. Film jsem viděla, líbil se mi, ale kniha byla prostě lepší ;-)



WebArchiv - archiv českého webu