kniha » Střet králů 1
v Top10 2 | chce si přečíst 9 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 160
hodnotilo: 287
92%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Střet králů 1 Více vydání = více obálek.

George R. R. Martin

Střet králů 1

série: Píseň ledu a ohně
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Svět ledu a ohně

Tato kniha je částí i jiných knih: Střet králů

Kategorie: fantasy

originální název: A Clash of Kings
originál vyšel: 1997

vydání: Talpress (web) 2001; Talpress (web) 2013

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
knedle  | ***** 08.01.2007 22:08

Kral je mrtev, at ziji kralove! Jednomu kralovstvi se pres noc vyklubalo 5 kralu. Uz jenom ze stylu psani autora nemuzou prezit vsichni… A beru zpet svou drivejsi vetu o dobru. Autor se nedrzi Starku jako dobra, jen vyuziva jejich velkou rodinu osudem rozhazenou po celem kralovstvi tak sikovne, aby byli vzdy na dulezitych mistech pro vyvoj v kralovstvi. A pokud se deje nahodou neco duleziteho v miste, kde Starkove nejsou, pomuze si autor jinymi postavami, ktere dokaze napsat velmi ctive a zajimave – kdo by nemel rad Tyriona ci Cibuloveho rytire… Par otazniku z prvniho dilu – tech mensich – bylo zodpovezeno, ale kontinent se Sedmi kralovstvi je nyni jednou velkou pochodni – vlk, lev, jelen, ruze a dalsi – kdo z nich prezije?

papuja  | ****1/2 13.06.2009 20:56

Výborná kniha, ale přece jen předchozí díl (prní kniha část druhá) byl o hodně lepší. Je vidět, že jsou to rozdělené knihy na dva díly. Myslím, že to bude stejné jako u první knihy. První část vláčnější a více politikaření.V dru­hé části bude děj více ubíhat a bude asi i více akce. Autor si se čtenářem výborně hraje! Díky kapitolám viděnými očima nepřátel Starků, se Vám pod kůži pomalu dostávají i ostatní strany. Musím přiznat, že jsem si docela oblíbil Tyriona Lannistera:o)) Hurá na druhou část druhé knihy!!!

stimílek  | ***** 02.08.2011 17:38

Nadchnul mě už prolog – krátká epizoda s Mistrem Cressenem. Setkáváme se se Stannisem a jeho neochvějnou pravdou, v knize se objevujě několik nových a zajímavých postav. Zajímavé příběhy se rozvíjejí okolo Tyriona, Aryi, Brana, Jona, ale i Theona a dalších… Prostě autor nechává běžet na plné obrátky svou imaginaci a nepolevuje z tempa předchozích knih.

avatar2  | **** 27.01.2013 19:15

Tato kniha je důkazem toho, že i příběh plný intrik, politikaření a dialogů může být fajn. Sledujeme hlavně přípravy všech zaangažovaných rodů na nevyhnutelný střet, a jako smutný podtón se dějem táhne i vnitřní konflikt rodiny Starků, který jednoznačně převažuje misky vah v jejich neprospěch. Dobré počtení.



WebArchiv - archiv českého webu