kniha » Peklo
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 14
hodnotilo: 16
79%
Peklo

Jasutaka Cucui

Peklo

Kategorie: horor - fantasy - sci-fi

originální název: Heru
originál vyšel: 2003

vydání: Odeon 2009

odkazy: 3x [ukázka], 1x [info], 6x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Peklo

Poslední, na co si sedmapadesátiletý Takeši vzpomíná, je, že tuhle nehodu vážně nezavinil on. Když se probral, seděl v zaprášeném baru, najednou už nebyl mrzák na jednu nohu, mohl chodit bez námahy a bez kulhání. Je to příjemné místo, jsou tu lidé, které zná, třeba Izumi, podřízený z práce, který před pěti lety… Před pěti lety? Ano, před pěti lety zahynul při leteckém neštěstí. A u tamtoho stolu je jeho kamarád z dětství Júzó, o němž se říkalo, že se přidal k jakuze a byl zabit při pouličním incidentu. A támhle sedí Sasaki, který společně se svou ženou umrzl v parku.
Podle autora je peklo místo, kde tři dny trvají déle než deset let, kde si lidé dokážou číst myšlenky navzájem a zkoumat potlačené vzpomínky a závislosti a pohybovat se v čase do minulosti i budoucnosti. „Život po životě" v tomto románu zahrnuje prvky hororu, sci-fi, psychologického románu, surrealistické prózy, cokoli budete chtít. S kým byste se po smrti chtěli setkat? A komu byste se chtěli určitě vyhnout?
Jasutaka Cucui je mistr vyprávění: jednoduchého, průzračného jako voda, ale takového, při kterém vám bude přebíhat mráz po zádech. V románu Peklo nalezneme vše, co tohoto spisovatele proslavilo – prolínání snu a reality, bizarní postavy, nemilosrdnou společenskou satiru a drsný černý humor.

 

Externí odkazy:

[ukázka] Neviditelný pes
[info] Neviditelný pes
[recenze] Fantasy Planet (Lukáš Vaníček)
[recenze] Neviditelný pes (Marek Küchler)
[recenze] iLiteratura.cz (Richard Olehla)
[ukázka] iLiteratura.cz
[recenze] The Bookshelf at the End of the Universe (Trinity)
[recenze] Reflex.cz (Vít Kremlička)
[recenze] Novinky.cz (Tereza Radváková)
[ukázka] Literární noviny



WebArchiv - archiv českého webu