kniha » T.M.A.
má v knihovně 3
hodnotilo: 4
13%
Koupit knihu:
Minotaur
T.M.A.

Martin Němec
Juraj Herz

T.M.A.

Kategorie: horor - fantaskní

vydání: Fragment (CZ) (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: T.M.A.

Knižní novela T.M.A. vznikla podle scénáře ke stejnojmennému filmu. Režie se ujal jeden z nejvýznamnějších tvůrců české kinematografie Juraj Herz, který natočil legendární snímky jako Spalovač mrtvol, Panna a netvor nebo Petrolejové lampy. Námět napsal Martin Němec a společně s režisérem pak vytvořili scénář tohoto mysteriózního hororu.
T.M.A. je napínavý příběh Marka, který se rozhodl opustit kariéru hudebníka, usadit se v opuštěném domě na samotě a věnovat se malířství. Dům, kde strávil s rodiči a sestrou dětství, má však ponurou minulost. Marek postupně začíná podléhat negativní energii tohoto podivuhodného místa, které jej odtrhává od reality. Vynořují se matné vzpomínky, a nejasné obrazy dávných událostí dostávají temné kontury. Marek objevuje souvislosti tragédií, které se tu odehrály během jeho dětství i za druhé světové války.
Přichází čas, aby dům prozradil svá děsuplná tajemství. Světla ubývá, zato stínů a napětí přibývá. Dokáže Marek zvítězit nad tímto bohem i lidmi zapomenutým místem, nebo se stane jen další obětí? Jeho svět zvolna pohlcuje hladová a všudypřítomná tma…

 

Externí odkazy:

[ukázka] Literární.cz
[recenze] Literární.cz (Jakub Ehrenberger)
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz



WebArchiv - archiv českého webu