kniha » Démoni jsou věční
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 32
hodnotilo: 29
71%
Koupit knihu:
Minotaur
Démoni jsou věční

Simon R. Green

Démoni jsou věční

série: Tajná historie
díl v sérii: 2

Kategorie: urban fantasy

originální název: Daemons Are Forever
originál vyšel: 2008

vydání: Polaris (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Démoni jsou věční

Démoni jsou věční. Vlastně to není tak docela pravda. Jsem Drood. Eddie Dood. Jeden z těch velkých a mocných Droodů. Však víte… Droodové. To je klan, který drží nad lidmi ochranou ruku už od chvíle, co jsme prvně slezli ze stromů. Parta tvrdě bojujících a pekelně pohledných klaďasů, kteří zahánějí ze světa démony, abyste mohli žít šťastně až do smrti. Určitě jste o nás už slyšeli…
Ne? No tak o nás uslyšíte teď.
Máme teď novou hlavu rodiny. Jelikož jsem byl tak neopatrný a odhalil jsem – a následně i zlikvidoval – spiknutí, které už příliš dlouho kazilo Droodům pověst, hodili mi celý ten rodinný podnik na krk a řekli mi, abych ho vedl. A klidně mi můžete věřit, že to není žádná legrace.
Během druhé světové války totiž Droodové uzavřeli dohodu s jinými dost nebezpečnými parchanty z jiné dimenze. Říká se jim Odporní a potřebovali jsme je, aby odtud vypráskali jiné hnusné parchanty, které si pro změnu přizvali na pomoc náckové. Ale když válka skončila, Odporní se rozhodli, že se jim náš svět líbí a že neodejdou. My Droodové jsme to jediné, co stojí mezi nimi a vámi. Poslední naděje světa. Jenomže naneštěstí pořád ještě nemůžu věřit všem svým příbuzným a je víceméně jasné, že pokud vsadím na špatného koně, všechno půjde do kytek.
Což znamená, že svět je zase jednou v pořádném průšvihu.

 

Externí odkazy:

[ukázka] Neviditelný pes
[recenze] Neviditelný pes
[recenze] www.fantasya.cz (Martin Fajkus)
[recenze] FantasyPlanet



WebArchiv - archiv českého webu