kniha » Ztracený Thomas
chce si přečíst 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 5
78%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Ztracený Thomas

Dean Ray Koontz

Ztracený Thomas

série: Odd Thomas
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - horor

originální název: Odd hours
originál vyšel: 05/2008

vydání: BB art (web) 2009


SERIE: Odd Thomas
[1] Podivný Thomas
[2] Věčný Thomas
[3] Bratr Thomas
[4] Ztracený Thomas
[5] Tajemný Thomas
Informace / Anotace ke knize: Ztracený Thomas

Měsíc poté, co opustil dočasný azyl v opatství svatého Bartoloměje a zamířil s přítelem Ozzie Boonem do rodného Pico Munda, procitá Podivný Thomas ze snu, v němž je všechno zalito krvavou barvou, předzvěstí nepředstavitelné katastrofy. Snad v předtuše téhle noční můry a toho, co může znamenat, zamířil mladík nadaný nadpřirozenými schopnostmi místo domů do pobřežního městečka Magic Beach.
Relativně poklidný život kuchaře ve službách bývalého herce Hutche skončil v jediném okamžiku, kdy se na nedalekém molu začne děsivý sen měnit v ještě děsivější skutečnost. Jednadvacetiletý Odd pozvolna chápe, že byl vlastně od kolébky předurčen k tomu, aby se v pravý čas objevil na tomhle místě na břehu Tichého oceánu a zabránil novodobému Armageddonu. V mlze, která postupně zahaluje dosud klidný kout světa, hledá cestu ke spasení, pozvedává skutečné i pomyslné závoje, aby za nimi krok za krokem objevoval hrozící zlo i ty, kteří ho mají na svědomí.
Ale i v nekonečně hrůzném scénáři nachází lidi, kteří mu dávají sílu i víru v budoucnost a nahrazují alespoň částečně přátele, jež po smrti milované Stormy zanechal doma. A Annamaria, záhadná mladá žena v pokročilém stupni těhotenství, jako by kromě nového života přinášela i nový příběh.

 



WebArchiv - archiv českého webu