kniha » Lara
má v knihovně 2
hodnotilo: 2
60%
Lara

Bertrice Small

Lara

série: Svět Hetar
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Lara.
originál vyšel: 2005

vydání: Baronet (web) 2009


Komentáře:
trudoš  | ** 12.05.2017 23:08

No ty kráso, tak tohle je ale vážně bomba. Anotace sice jako z pohádky, ale pod pozlátkem romantické fantasy se ve skutečnosti skrývá rozsáhlý scénář k pornografickému filmu. Vypustit všechen naivistický balast středověké romance, je z toho tak řízné péčko, že by se kniha směla prodávat až po desáté hodině večerní a ještě po předložení občanského průkazu.
Hned zkraje prodá otec nejmilovanější dceru do bordelu (pardon, do domu rozkoše), aby si tak vydělal na rytířský stav. A co na to počestná panna Lara? Ona to ještě udělá s láskyplným pochopením! Pak už následuje dobrodružná fantasy putovačka po krásách Hetaru a hledání možností, jak pokud možno osouložit všechno, co má hezký úsměv a ušlechtilou duši. V horším případě se dá alespoň hořekovat nad mužskou zvráceností.
Kdybych měl jistotu, že si Bertrice Smallová záměrně utahuje z příběhu i žánru, hodnotil bych určitě kladněji. Přesto mi ale nedává spát představa, jaké další nepřístojnosti skrývá celá šestidílná sága. Budu to muset zjistit.



WebArchiv - archiv českého webu