kniha » Probuzení
chce si přečíst 1 | má v knihovně 16
hodnotilo: 33
49%
Probuzení

Lisa Jane Smith

Probuzení

série: Upíří deníky
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Upíří deníky: Nová generace nemrtvých

Kategorie: fantasy - romantika - pro děti a mládež - upíři

originální název: The Awakening
originál vyšel: 09/1991

vydání: Fragment (CZ) (web) 2009

odkazy: 2x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
Renča  | ** 21.10.2009 14:32

Nic extra originálního, trochu to připomíná Buffy, trochu Stmívání. Pozvolný rozjezd do série, jejíž další díly jsou akčnější a temnější.

MirabelkaP  | brak 14.07.2010 19:09

Jednoznačně hrůza… těžko říct jestli je horší příběh, to jak je to napsaný nebo postavy… Proti upírským příběhům pro náctileté nemám nic, ale pouze v případě, že jsou čtivé, svižné a je v nich alespoň náznak zajímavého příběhu a popis postav umožní se s nimi seznámit. Deníky nemají nic z toho… ještě, že seriál je o něčem jiném…

Vlask  | *1/2 11.03.2012 14:22

Královna krásy z americké střední školy se snaží sbalit 500 let starého upíra a zbavit jej jeho psychických problémů z dob jeho stvoření svou empatií. Myslím že toto shrnutí spolehlivě odradí většinu čtenářů. Komu to nestačí tak dodám, že kniha je opravdu hodně zaměřena na cílovou skupinu čtenářek a naprosto nevhodná pro všechny osoby starší 17. let. Hrdinka totiž celou dobu řeší tak zásadní problémy, jako je balící technika, nebo pořádání školního plesu. Jak je to zábavné si asi dokážete sami představit. Celé je to navíc psané stylem scénářů jihoamerických telenovel a nechybí ani padouch v podobě upírova zlého bratra. Jedinými klady tak zůstávají absence sexu a dobře zakomponovaná kotva na konci knihy nutící si pořídit druhý díl.



WebArchiv - archiv českého webu