kniha » Sputnik, má láska
má v knihovně 12
hodnotilo: 23
78%
Sputnik, má láska

Haruki Murakami

Sputnik, má láska

Kategorie: fantasy - dark - fantaskní

originální název: Supūtoniku no koibito
jiný (obecně známý) název: Sputnik Sweetheart
originál vyšel: 1999

vydání: Odeon 2009

odkazy: 2x [recenze], 1x [info], 1x [ukázka]


Komentáře:
LordSnape  | ***1/2 31.10.2009 19:26

Zatím asi nejméně vydařená kniha, co jsem od Murakamiho četl. Inspiraci Norským dřevem autor prostě nezapře, ale už to není tak krásně napínavé, propletené a poutavé. Pro seznámení se s autorovou tvorbou je to dobré, pokud jste už ale valnou většinu Murakamiho tvorby četli, přijde vám hned v polovině na mysl, že zde něco chybí… Ale i tak se pořád jedná o nadprůměrnou a čtivou knihu.

petaSk  | ***1/2 28.05.2010 16:13

Kniha psaná nádherným přesto jednoduchým jazykem. Velká škoda, že po dočtení zůstane pocit neukončenosti a nejistoty, o čem vlastně příběh byl a jaká je pointa.

louza  | ** 12.01.2013 10:33

Velké zklamání. Spolu s prapodivnou sbírkou „Po otřesech“ je Sputnik patrně nejhorší Murakamiho román. Ani překladatelova vykladatelská snaha v doslovu nemůže zastřít fakt, že je kniha nebetyčným plácáním odnikud nikam dobrým snad jen pro takyitelektuály zaníceně hledající smysl v nesmyslu. Absence výraznější hlavní linie by nemusela být na překážku, kdyby autor podal své myšlenky stejně utříděně a procítěně jako například v „Afterdark“. Kniha je však bohužel prostá jak výrazné myšlenky, tak i obvyklé Murakamiho vypravčské virtuozity. Jediné co stojí za pozornost je příběh Mjů. Krátká zářivá povídka v moři blábolu.



WebArchiv - archiv českého webu