kniha » Apokalypsa podle Marie
má v knihovně 2
hodnotilo:
0%
Apokalypsa podle Marie

Patrick Graham

Apokalypsa podle Marie

série: Maria Parksová
díl v sérii: 2

Kategorie: horor - fantaskní

originální název: L'apocalypse selon Marie
originál vyšel: 2008

vydání: Rybka (web) 2009

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Maria Parksová
[1] Evangelium podle Satana
[2] Apokalypsa podle Marie
Informace / Anotace ke knize: Apokalypsa podle Marie

Píše se červenec 2008. Zraky celého světa jsou upřeny na ničivou živelní pohromu, která pustoší pobřeží Ameriky. Několik vědců, kteří za záhadných okolností postupně umírají, však dobře ví, že na této katastrofě není nic přirozeného a že je předzvěstí opětovného propuknutí odvěkého boje, v němž se nehraje o ni menšího než vyhynutí lidského druhu.
Začíná závod s časem, v němž poslední naději lidstva představuje jedenáctiletá dívka Holly a policejní psycholožka Maria Parksová, čtenářům dobře známá z autorova předchozího románu Evangelium podle Satana, která zaslechne Hollyino volání o pomoc.
Zatímco se apokalypsa blíží, Holly se bez vlastního přičinění stává nositelkou obrovské moci a hlavním aktérem hry, v níž se rozhoduje o osudu lidstva.
Patrick Graham, známý mezinárodním bestsellerem Evangelium podle Satana, ve svém nejnovějším strhujícím thrilleru vytváří bohatý a odvážný románový svět. S pomocí pečlivě promyšleného děje, propracovaných detailů a mistrovsky vystupňovaným napětím vtahuje čtenáře do boje o záchranu lidstva a využívá všechny trumfy vlastní tomuto žánru k tomu, abychom se zadrženým dechem obraceli stránku po stránce, dokud příběh nedojde rozuzlení.
Patrick Graham má jedinečný dar pohrávat si s našimi primárními strachy, nadějemi a nejniternějšími pocity. Jeho román Apokalypsa podle Marie otevírá cestu, která vede přímo na konec světa. Budete se bát, nikdy se však nebudete chtít vrátit zpět.

 

Externí odkazy:

[recenze] Topzine (Dagmar Čechová)



WebArchiv - archiv českého webu