kniha » Lord z planety Země
chce si přečíst 3 | má v knihovně 42
hodnotilo: 49
79%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Lord z planety Země

Sergej Lukjaněnko

Lord z planety Země

série: Lord z planety Země
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Princezna stojí za smrt, Neexistující planeta, Skleněné moře

Kategorie: sci-fi

originální název: Лорд с планеты Земля (Lord z planěty Zemlja, 2007) -- (Принцесса стоит смерти - 1992; Планета, которой нет - 1993; Стеклянное море -1994)

vydání: Triton (web), Argo (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
vokis  | ****1/2 27.12.2009 20:56

Kdybych měl hodnotit jen první dvě části knihy tak by to byla jasná 100. Princezna stojí za smrt je svižná rychlá povídka na kterou přímo navazuje Neexistující planeta což je podle mě vrchol knížky se skvělým závěrem, který jsem tušil ale stejně mě překvapil :))) Skleněné moře už mě tolik nebavilo bylo to poměrně dost filozofické a nejsem si úplně tak jistý, že jsem pochopil konec :) ale celkově to hodnotím jako velmi dobrou knihu.

T'Ana  | **** 13.01.2010 12:35

Jde vidět, že jde o dřívější díla autora, zatím nedosáhl té vyrovnanosti mezi dějovou a filozofickou rovinou příběhu, jakou ukazuje v Hlídkách. Princezna stojí za smrt je akční příběh o záchraně krésné princezny. Schéma je známé, přesto příběh není až tak banální a sem tam už vystrkuje růžky zajímavý nápad nebo myšlenka. Neexistující planeta je napínavá směska akce a úvah, jen některé zvraty mi nepřijdou až tak pravděpodobné, ale budiž. Skleněné moře už je více úvahové než dějové. Ano, některé nápady jsou velmi zajímavé a stojí za zamyšlení, ale bez pořádného děje je to jen takové lítání od ničeho k ničemu. Nevím, jestli mé hodnocení teď nepůsobí jako moc velká kritika, kniha rozhodně není ztrátou času, na Hlídky nemá, ale je zajímavé podívat se k počátkům Lukjaněnkovy tvorby.

snop  | *** 01.12.2010 14:07

Stejny dojem jako ze „Zle doby pro draky“. Svet je vystaven velmi plasticky, hrdinove jsou zivi, ale pointa prvnich dvou romanu je vicemene jasna uz po 50 stranach. Treti roman je jeste nevyrovnanejsi, takove space operova parafraze Simmonse.

Duirin  | ***1/2 27.03.2011 19:27

První dvě části knihy mě bavily a samostatně je hodnotím výše než celou knihu. Atomární meče, pavučinové miny, temporální granáty… s tím vším se seznamujeme v poměrně svižném ději.
Druhá část podle mě mírně ztratila šmrnc první části, ale hledání a odkrývání tajemství Rozsévačů to celkem vynahrazuje.
Bohužel ze třetí části mám podobný dojem jako z Železné rady od Miévilla po přečtení Nádraží Perdida a Jizvy. Ano, Lukjaněnko má závěry svých knih filozofické, ale tohle na mě bylo příliš. Těšil jsem se, že se dozvím podstatu o civilizaci Fangů, ale poté jsem byl zklamán (čekal jsem něco zajímavějšího) a hlavně to byl začátek konce této knihy.

Obecně to není špatná kniha (ba naopak 2/3 jsou velmi dobré), ale v kontextu ostatní Lukjaněnkovy tvorby u mě bohužel nedosáhla na více než 74–75 %.

Ruffy  | ***1/2 25.03.2013 21:37

První příběh je super sci-fi dobrodružná pohádka o záchraně princezny. Skvěle jsem bavil, 100 %. Druhý příběh se začíná trošku komplikovat a není tak přímočaře krásný. Přes všechny různé deus ex machina, které se snaží Lukjaněnko vysvětlovat mě pointa docela překvapila a potěšila. 75 % za druhý příběh. Třetí příběh jde už do sraček a vůbec neměl vzniknout. Lukjaněnko to překombinoval a navymýšlel si toho až až. Skoro jsem knihu nedočetl a posledních 40 stránek odkládal asi dva týdny. 30 % za poslední příběh.



WebArchiv - archiv českého webu