kniha » Den Vosáka
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 21
hodnotilo: 20
28%
Koupit knihu:
Minotaur
Den Vosáka

Michael Starling

Den Vosáka

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Den Vosáka*

Kategorie: fantasy - povídková sbírka - humorná

vydání: Epocha (web) 2009

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Svarec  | brak 30.12.2009 15:29

Ještě že komentáře nemusí být objektivní, protože já teď nebudu objektivní ani trochu. Sotva jsem totiž přečetl pár stran, došlo mi, že nemá cenu číst dál, protože tahle kniha je prostě odpad. Když pomineme celkovou primitivnost těch příběhů, tak je hlavním důvodem hlavně to, že v téhle knize se nachází humor, kterému se nejen nesměju, ale ještě jím i opovrhuju jako nanejvýš trapným. Nemůžu vyloučit, že někdo jiný se tomu zasměje, já ale rozhodně ne. Nemůžu vyloučit, že jak bych se se zatnutými zuby a žaludkem zajištěným záklopkou prokousával dál, možná by se to vylepšilo. Ale jak jsem touhle změtí písmenek namátkou listoval dál, můžu říct, že velice pravděpodobně ne.

Mrowka  | ***1/2 08.01.2010 13:42

Většinou mi komentáře DreamChasera sedí. Poprvé se s ním budu výrazně lišit. Vosákovy příběhy jsou svým způsobem jednou z kultovních záležitostí české fantastiky. Jsou velmi originální a svébytné. Co je pro někoho sračka, může být pro jiného geniální. Vosáka jsem četl jako malý kluk a bavil jsem se. Na tom se nic nezměnilo. Ano, je to svým způsobem pivní humor, ale má to prostě něco do sebe. Howk.

tomts  | ** 12.01.2010 17:43

Dost nerad hodnotím cokoliv jako brak a v případě „Vosáka“ by to bylo i nespravedlivé. Co mi na knize vadí, je že Michal Špaček využívá velmi laciných triků, aby získal zájem čtenáře – zbytečných vulgarit a primitivní pubescentní humor. Je to škoda, protože Špaček určitě psát umí a dokáže vytvořit solidní dialogy, které mohou čtenáře oslovit. Osobně bych podobné čtení hodnotil podstatně kladněji, být o několik desítek let mladší, ale stejně jako dnes již neposlouchám metalovou hudbu, není ani podobný „třaskavý humor“ mým oblíbeným šálkem kávy. Úroveň povídek je značně rozkolísaná, zřejmě byly psány ve větším časovém rozmezí a autor se postupně vypsával.

shpina  | ***1/2 16.02.2010 09:07

Svébytný humor. Ojedinělé dílko české fantastiky, i když netvrdím, že je svými literárními kvalitami nějak na výši. Rozhodně ale patří do fonfu české fantastiky a pro lidi s nadhledem a ochotou se ‚snížit‘ občas k humoru takovému, že by se za něj nestyděli ani v amerických crazy komediích, je to počtení navýsost zábavné. Navíc v povídce Vosákova bouře je vidět, že když autor chce, dokáže splodit i něco víc, než zábavnou povídku z dílny Šimka a Grossmanna.

malarkey  | *1/2 15.06.2010 20:33

Edice Pevnost kniha č. 54 – Den Vosáka. Ze začátku mi to přišlo vcelku nápaditý. Některé ty příběhy měly i nápad a hezky se to četlo, i přesto všecko, že v edici Pevnost tyhle typy knih absolutně nesnáším. Pak jsem se ale dočkal samotné novely a to byl děs. Hrozný problém to přečíst, příliš komplikované, složité. Například. Jednou jsem četl, že aby člověk na stoprocent vnímal knihu, musí rozumět každému slovu. Zde se mi to nedařilo ani z jedné stránky. Hezké, že to autor píše zajímavě, ale na druhou stranu hrozně odborně a je těžké se v tom najít a vůbec si to představit. 3/10



WebArchiv - archiv českého webu