kniha » Bariéra Santaroga
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 48
hodnotilo: 48
78%
Koupit knihu:
Minotaur
Bariéra Santaroga Více vydání = více obálek.

Frank Herbert

Bariéra Santaroga

Kniha vyšla i pod názvem:
Santarožská bariéra
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: The Santaroga Barrier
originál vyšel: 10/1968

vydání: AF 167 1996; Baronet (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
Fox85  | ***** 14.07.2010 18:49

Trochu nerozumím nízkým hodnocením některých uživatelů, protože tahle kniha je opravdu výborná a dokazuje, že Herbert OPRAVDU není autorem jednoho díla. Doporučuje přečíst těm, kteří četli Dunu, ale i všem ostatním (ale těch asi moc nebude :o) V románu se skrývají opravdu zajímavé myšlenky a jako celek působí více než dobře. A abych nezapomněl, skvěle se čte.

hivar  | ***** 02.01.2012 17:56

uplne suhlasim s foxom a tiez ma udivuju nizke hodnotenia, nakolko kniha je skvela. Oproti Dune to nie je tak sci-fi ale aj napriek tomu ma kniha po cely cas drzala v deji a napati.

nery  | ***1/2 23.01.2012 21:05

Mě to moc nesedlo, zařadil bych to spíš někam mezi psychologické thrilery…

Dilvermoon  | **** 21.09.2012 09:43

Po většinu knihy téměř až hororová atmosféra, kdy se kolem hlavního hrdiny děje něco opravdu podivného, lidé reagují zvláštním způsobem, pravda se odhaluje velmi zvolna.
Místy mi to připomnělo Dicka, kdy se nelze dobrat skutečnosti přes cosi, co nedokážeme uchopit. Jinak příběh celkem přímočarý, i když často sledujeme vnitřní uvažování hlavního hrdiny, který si pokládá spoustu otázek. Napětí a nějaká ta akce se taky najdou.
Co mi trochu chybělo, když už se tedy téměř vše odhalí, bylo vysvětlení prvopočátku celé té situace. To jsem nenašel a musím říci, že mi to připadá docela podstatné.
Jinak ale spokojenost. Určitě nemá smysl porovnání s Dunou, tady jsme někde úplně jinde, spíše bych volil srovnání třeba s Hellstromovým úlem, což je pro mne výborná kniha.

Mr.Filch  | ** 29.03.2014 17:42

No, mě zas překvapuje poměrně vysoké hodnocení. Duně to neleží ani pod nohama. Filozofie a zase filozofie, bla, bla bla, bla a kde je trocha pohybu v ději? Aspoň, že to má trochu rozumný konec. Knížka se přesně hodí do 60. let, kdy vznikla. Ale na dnešní dobu je to slabé.



WebArchiv - archiv českého webu