kniha » Andělská hra
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 11
hodnotilo: 11
87%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Andělská hra Více vydání = více obálek.

Carlos Ruiz Zafón

Andělská hra

Kniha vyšla i pod názvem:
Anjelská hra
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Pohřebiště zapomenutých knih
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - horor

originální název: El Juego del Ángel
jiný (obecně známý) název: The Angel's Game
originál vyšel: 2008

vydání: Ikar (SK) (web) 2009; Knižní klub (web) 2010; Knižní klub (web) 2018; Kalibr (web) 2024

odkazy: 2x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
avatar2  | ****1/2 16.01.2011 13:02

Velký, propracovaný, pochmurný román, který zpočátku chytne každého kdo má rád literaturu a spisovatelské prostředí a většinu lidí pak určitě nepustí, zejména když se děj stane mefistofelským dramatem a později detektivním thrillerem. Kniha je psána velmi čtivým stylem, nenudí. Nejprve jsem se trochu obával hispánského prostředí, které v zásadě moc nemusím, ale obavy byly bezpředmětné – jde o velkou literaturu, která se nenechá brzdit lokálními specifiky. Výborné.

trudoš  | ***** 13.07.2018 23:26

„Závist je náboženstvím průměrných lidí. Dává jim útěchu a přináší odpověď na neklid, který je vnitřně sžírá. V neposlední řadě působí rozklad jejich duše a umožňuje jim odůvodnit vlastní mrzkost a chtivost způsobem, který je vede k přesvědčení, že se jedná o ctnosti.“
Carlos Ruiz Zafón je pro mě živoucím důkazem toho, že mistři dickensovského formátu ještě nevymřeli. Stylistická virtuozita čiší z každé jeho věty a je úplně jedno, zda zápletce chvilku trvá, než se konečně dostane ke slovu. Andělská hra přitom navazuje na Stín větru skutečně jen velmi volně, chronologicky se dokonce odehrává o několik desítek let dříve. Atmosféra gotického románu však zůstává zachována, i když tematicky jde o příběh komplexnější a svým způsobem i mnohem filozofičtější. Hlavním motivem je znovu posedlost literaturou, ovšem tentokrát se nejedná o vášeň čtenářskou, jako spíše autorskou. A právě úvodní pasáže o strastech a slastech spisovatelského řemesla patří k mým nejoblíbenějším v celé Zafónově tvorbě.



WebArchiv - archiv českého webu