kniha » Lexikon
chce si přečíst 1 | má v knihovně 5
hodnotilo: 3
90%
Lexikon Více vydání = více obálek.

Steve Vander Ark

Lexikon

Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny

Kniha vyšla i pod názvem:
Lexikón: Neautorizovaný sprievodca príbehmi Harryho Pottera a s ním spojenými materiálmi
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Knihy k sérii Harry Potter
díl v sérii:

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež - nonfiction

originální název: The Lexicon: An Unauthorized Guide to Harry Potter Fiction and Related Materials

vydání: Slovart (CZ) 2010; Slovart (CZ) 2010


Informace / Anotace ke knize: Lexikon - Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera a souvisejícími prameny

Nejdokonalejší průvodce ke všemu potterovskému. Encyklopedie Steva Vander Arka, vycházející ze světově proslulé webové stránky Harry Potter Lexicon, kterou ročně navštíví 25 milionů lidí, je populárně a přitom vědecky pojaté dílo. Zmíněné webové stránce bylo věnováno víc než tisíc článků doslova po celém světě. Lexikon je dílem vynikajícího týmu odborníků. Je to komplexní a zábavně podaná příručka vhodná pro všechny, kdo se zajímají o svět Harryho Pottera, ať už jako čtenáři, badatelé, studenti, knihovníci či akademičtí pracovníci.
Přehledný Lexikon obsahuje veškeré důležité pojmy, jež se objevují v příbězích o Harrym Potterovi. Nezaměřuje se pouze na známé představitele, ale uvádí i postavy, jež sehrály pouze epizodní role, jednotlivá zaklínadla, místa, tvory, předměty, a dokonce i učebnice, jež mají nějakou spojitost s potterovským světem. Každé heslo je zařazeno do souvislostí a opatřeno přehledným vysvětlujícím komentářem. Díky tomu se mohou čtenáři ještě mnohem důkladněji seznámit se vším, co souvisí se světem čarodějů.

Harry Potter a jména fiktivních osob a míst v románech o něm jsou chráněné obchodní značky společnosti Warner Bros. Entertainment, Inc. Tato kniha není napsána, připravena, schválena ani licencována společnostmi Warner Bros. Entertainment, Inc., Scholastic Corporation, Raincoast Books, Bloomsbury Publishing Plc ani J. K. Rowlingovou a autor, jeho spolupracovníci, www.HP-Lexicon.org či vydavatel nejsou nijak spojeni se společnostmi Warner Bros. Entertainment, Inc., Scholastic Corporation, Raincoast Books, Bloomsbury Publishing Plc, s J. K. Rowlingovou ani s žádnou jinou osobou či firmou participující na příbězích o Harrym Potterovi. cena 399.0

 



WebArchiv - archiv českého webu