kniha » Korzár
chce si přečíst 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 2
95%
Korzár Více vydání = více obálek.

Clive Cussler
Jack Du Brul

Korzár

série: Akta Oregon
díl v sérii: 6

Kategorie: sci-fi

originální název: Corsair
originál vyšel: 2009

vydání: BB art (web) 2010; BB art (web) 2012

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Korzár

Už v pěti románech přivedl Clive Cussler své čtenáře na palubu Oregonu, na první pohled zchátralého plavidla plného supermoderního vybavení, jemuž velí odvážný jednonohý kapitán Juan Cabrillo. A teď Oregon a jeho posádka čelí dosud největší výzvě.
Korzáři jsou piráti a jako takoví se vyskytují v mnoha podobách. Například jako piráti, kteří na konci osmnáctého století a na začátku devatenáctého dobyli Berberské pobřeží, současní piráti, kteří zamořují vody Afriky a Asie, a piráti… kteří jsou ve skutečnosti něčím jiným.
Když se cestou na summit v Libyi zřítí letadlo ministryně zahraničních věcí Spojených států, CIA, která Libyjcům nedůvěřuje, najme Cabrilla, aby pohřešovanou ministryni našel. Posádka lokalizuje letadlo, ale ministryně je pryč. Ukáže se, že nový libyjský ministr zahraničních věcí má s konferencí jiné plány, takové, jejichž realizaci Cabrillo nemůže dopustit. Ale jak to všechno souvisí s dvě stě let starou námořní bitvou a století starými islámskými svitky, které jsou Libyjci podle všeho odhodlaní získat? Snaha najít odpovědi na tyto otázky zavede Cabrilla do minulosti a pak i do další nebezpečné bitvy na moři, tentokrát proti islámským teroristům, na jejímž výsledku závisí budoucnost národů.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu