kniha » Zrod Hordy
v Top10 2 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 42
hodnotilo: 45
86%
Zrod Hordy

Christie Golden

Zrod Hordy

série: World of WarCraft
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Warcraft

Kategorie: fantasy - podle videohry

originální název: Rise of the Horde
originál vyšel: 2007

vydání: Fantom Print (web) 2010; Fantom Print (web) 2015

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
Svarec  | ***** 07.04.2010 12:08

Předchozí Warcrafty se mi li líbily (i když je to už nějaká ta doba), takže jsem předpokládal, že nebude problém ani se Zrodem Hordy. Ovšem jeho kvalita překvapila i mě. Vážně, tohle je fakt perfektní epická fantasy, tak jak ji máme rádi. Plno bitev, krve, sympatických hrdinů, k tomu zkušená Christie Golden, která si to pohlídala a veškerý potenciál knihy bezezbytku využila. Pokud máte epickou fantasy rádi, je tahle kniha pro vás povinnost (znalost Warcraftu není vůbec nutná), pokud proti ní nic nemáte, zkuste to, Zrod hordy patří v tomto žánru mezi špičku.

juno  | ***1/2 11.07.2011 23:39

Nejsem ani fanouskem a ani zasvecenym a o to vice prekvapen jsem byl. Velmi se mi to libilo, neni to nic uchvatnyho ale krasne se to cetlo, stranky letely po stovkach a myslim si, ze pokud to budete brat jako lehke cteni, tak prozijete krasne chvile s touto knihou. Doporucuji!

veere  | *** 24.07.2011 19:22

Neskonale lepší než předcházející díl, ale zase méně zajímavější než příběh Thralla z pera této autorky (Vládce klanů). Celá ta válka s Draenei je popsána hrozně dětinsky a nesmyslně. Děj je v podstatě rozvinutí 2 odstavců z příručky Warcraftu o přeměně orků (a krajiny) vlivem démonických sil. Pro nehráče nejspíše nečitelná záležitost, pro hráče nepřináší nic nového (když pominu autorčin úlet zezelenání orků… netušim jak na to přišla, a že jí to dovolil Blizzard takhle vydat :-)

Streamline  | **** 12.11.2012 11:37

Christie Golden knihou „Zrod Hordy“ priniesla pre mnohých vysvetlenie rýchleho vzostupu orskej rasy a dôvodov ich konfliktu s draenei. Príbeh sa posúva ešte pred narodenie môjho obľúbenca Thralla, konkrétne do čias, kedy žil jeho otec Durotan. Dostávame sa od durotanovho detstva, priateľstva s Orgrimmom, neskôr známym ako Doomhammer, cez jeho nástup na pozíciu vodcu v klane Frostwolf, až po vznik Hordy, Tieňovej rady a ovládnutie orkov bývalým eredarom, démonom Kil´jaedenom. Pre mňa skvelé doplnenie minulých kníh a hier Warcraft a World of Warcraft. Poctivých 80% a príjemné čítanie!



WebArchiv - archiv českého webu