kniha » Branou snů
v Top10 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 2
90%
Branou snů

Tereza Matoušková

Branou snů

série: Podmoří
díl v sérii:

Kategorie: fantasy - dark

vydání: Nová Forma (web) 2009

odkazy: 1x [blog]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [10] tomts (editor v době uložení příspěvku) 25.04.2010 13:16  

@terezamatousko­va[9]: Copak o Eragonovi si myslí své spousta lidí, ostatně legionáři to Paolinimu i jeho knihám dali dostatečně najevo ve svých komentářích :) Je vidět, že zdaleka ne každý se nechá „převálcovat mediální masáží“. Nicméně je příjemným úkazem, že bereš úroveň svých prvotin soudně. Podle mého je to počátek cesty k tomu stát se autorem skutečně kvalitním. Bohužel je v tom našem malém českém „literárním rybníku“ dost těch, u kterých se toho nikdy nedočkáme…

 [9] terezamatouskova 25.04.2010 11:50  

Ouha, tak to máš pravdu, to asi vážně né. :-D Taky mám docela načteno, sice to nebudou tísíce, ale nějaké stovky už jo. Každopádně všechny níže zmiňované autory dobře znám (včetně českých). Každopádně děkuji za zájem, to že sis přečetl úryvky z mojí knížky/knížek, vzhledem k tomu, kolik je tu v databázi autorů, mě musí těšit. :-) Kdyby knížky, které jsem psala v šestnácti a osmnácti, měly úroveň Pána prstenů nebo Zaklínače, nebylo by tu něco v pořádku. Ono i u Eragona, o jehož kvalitě si myslím své, asistovali rodiče. :-)

 [8] tomts (editor v době uložení příspěvku) 25.04.2010 09:52  

@terezamatousko­va[7]: neboj, oni se určitě objeví i solidní kritiky :) A že je tu hojná diskuze, za to poděkuj svému fanouškovi, který ti svým diskuzním příspěvkem provedl „medvědí službu“. Četl jsem sice zatím jen úryvky z knihy, ale i to stačí na to udělat si určitý obraz o knize. A dávat knize 100% a tebe jako autorku mezi 10 nejlepších spisovatelů žánru na světě není jen nekritické, ale vysloveně hloupé. Nemůžeš se pak divit, že to vyvolá určitou odezvu u lidí, kteří mají ve fantasy načteno několik set nebo dokonce několik tisíc knih a znají jména jako Asimov, Clarke, Erikson, Tolkien, Sapkowski, King či Pratchett. Podle mého názoru, ačkoliv mám české autory rád, u nás bohužel není nikdo, jehož jméno by se mohlo mezi TOP10 vmísit, a to beru v potaz i mé oblíbence Ludvíka Součka, Ondru Neffa či J.M.Trosku (Kulhánka nepřehlížím, ale o kvalitě jeho díla si myslím své. Množství fanoušků není výpovědí kvality díla, jak o tom svědčí i díla Rowlingové či všelijakých těch současných romantických upířin).

 [7] terezamatouskova 24.04.2010 21:40  

Já bych klidně (a raději) brala i slovo kritické. :-D Koukám, že se tu u mého skromného malonákladu rozhořela pěkná diskuze. To si snad ani nezaloužím! :-( :-)

 [6] Lucc 24.04.2010 11:23  

@tomts[5]: …a taky jedná-li se o autorku nebo o kamaráda softwéra.

 [5] tomts (editor v době uložení příspěvku) 23.04.2010 22:42  

@barbar[4]: přesné a výstižné. Jen si nejsem jistý jestli se jedná o kamarádku či kamaráda :)

 [4] barbar (editor) 23.04.2010 22:38  

@Sarcass[1]: Promiň, ale vypadá tom, že jsi autorčina kamarádka, která tady knihu reklamně vychvaluje. Ne, že by se to nemohlo, ale literárně to nemá moc velkou vypovídací hodnotu… :)

 [3] tomts (editor v době uložení příspěvku) 23.04.2010 18:08  

@Gaarq[2]: Předchozí knihu jsem doplnil, když už je tady ta druhá. U těchto malonákladových novodobých samizdatů mám vždy dilema jest-li to je kniha nebo spíš fanbook.

btw.: na onoho anděla jsem narazil v diskuzi věnované autorčiným povídkám, takže půjde o maličko nekritického fandu :DD

 [2] Gaarq (editor) 23.04.2010 07:55  

@Sarcass[1]: anděl :) s nebe shlédl na nás smrtelníky…

btw, a kde je v legii to eventuální první podmoří?

 [1] Sarcass 22.04.2010 23:28  

Četbou v pořadí již druhé knihy situované do fantskního světa Podmoří se mi otevřela brána (snů), do duše Terezy Matouškové, ve které naprosto úchvatným způsobem popisuje mateřský cit, jež chová hlavní hrdinka k svému nevlastnímu synovi a co všeho je odhodlaná a milující matka schopna vykonat. Dílo je velmi vyrovnané. Všeho je tu dost. Dost boje, psycholigických pasáží, které dokážou člověka i poděsit, erotiky a ukázka toho, jak může být láska velká a mocná čarodějka. :-)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu