kniha » Blackout
v Top10 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 31 | antikvariát
hodnotilo: 28
53%
Blackout Více vydání = více obálek.

Jan Kovanic

Blackout

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

vydání: Grada (web) 1999; Epocha (web) 2011

odkazy: 1x [info], 3x [recenze]


Komentáře:
shpina  | * 29.06.2007 09:29

Těžkej podprůměr a veliké zklamání. Nenese v sobě ani zbla ze Tmy. Snaží se rozšířit a doplnit svět po elektrické smrti. Místo toho však vnáší bezvýrazný děj bez většího spádu ani dramatického zauzlení. Navíc autor nasekal pár logických chyb. Opravdu hodně velké zklamání.

Vlask  | * 17.11.2011 11:05

Tragicky nudná věc navozující dojem, že autor je „vyhořelý programátor“. Oslava zemědělského života, chuť k návratu do středověku a opovržení měšťáky z toho jen čiší. Mnohé také možná naštve nekritický obdiv americké kultury (zatímco čechy se zmítají v nepokojích, tak USA je oáza klidu). Autor se důsledně vyhýbá i náznakům napětí a to i během akčních scén. Neumí prostě vybudovat tu správnou atmosféru a přílet ze záhrobí na konci knihy jen dorazí negativní dojem. Takto by asi vypadala postkatastrofická Babička od Němcové – je to stejně nezáživné.

LuciusWlk  | *** 03.06.2012 17:40

Je to jednoduché, relativně dobře čtivé. Tmu od Neffa jsem nečetl, takže nemám srovnání. Nejedná se zde o žádně bláznivé sci-fi kotrmelce, závěr trochu vybočuje s konceptu knihy, ale kniha se četla příjemně.

SONP  | *** 15.03.2015 17:11

Před lety jsem si knihu koupil za dvacku v levných knihách a dnes se na ni konečně dostalo. Jedná se o přímočaré čtení do busu či vlaku, které nemá nijak velkou hloubku, snad až na (možná trochu moc okatou) důvěru autora v lidstvo – a zejména v západní civilizaci. Jen proto bych ale knihu neodsuzoval – mne například velmi bavily technické popisy, které Neffova Tma nemá. Jinak ale slavnější sestra Tma pobaví více, snad už jen proto, že Neff už takovou důvěru v lidstvo nemá. 60%



WebArchiv - archiv českého webu